Tuorein sisältö

Beforeigners 1-2: metsästystä munasillaan jo vuodesta 10 000 eKr.

23.08.2019 klo 23.30 | Luettu: 1755 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 2


Pilottijakson jälkeen hutilointi ei haise epätoivolta, vaan sarjan identiteetiltä. Mikäli kivikautinen roisto on kauden merkittävimpiä tekijöitä, esittely on onnistunut. Lävistetty äijä heiluu munasillaan ja syö jäniksen raakana iloksemme, kun poliisit ovat vasta pääsemässä hänen jäljilleen. Menneisyyden väkeä teleporttailee nykyaikaan, joten esihistoriallisen turvafirman on helppo harrastaa ihmiskauppaa.

Se, ettei pomo tingi apinamaisuudesta, vaikka hän on laskelmoiva ja verkostoitunut peluri pari vuotta aikamatkansa jälkeen, on ominaisuus. Samaa sanon kyttäviikingistä, joka vaikuttaa ymmärtävän olennaisen nykyajasta, vaikka kontrolli pettää helposti ja hän päätyy nyt hautausmaalle dokaamaan ja kristittyjen valtaannousua ihmettelemään. Monet vastaavat ideat ovat luonnosteltuja. Myös ihmiskauppasaarella piipahtaminen on painoton sessio, teeman julmuuden huomioiden.

Muinaisten kielten tai muun kuin näyttelijän äidinkielen vääntäminen kuulostaan hetkittäin siltä, kuin leuka olisi nyrjähtämässä, mikä lienee ominaisuus norjaa ymmärtävälle. Jonkin sortin saame (?) piristää takaumassa, jossa miestään etsivä viikinki tapaa ennustajaeukon ja toiseus on itseisarvo. Parin sivuhahmon b-luokkainen silmienpyörittely viihdyttää myös, mutta toivon toisen päähenkilökytän piristyvän kauden mittaan tai vaikka lopuksi.

Merihirviö näppärästi paljastuu verkoksi ja kellukkeiksi - mutta jaksossa on merenneito. Piti varmaan tajuta, onko se oikea vai performanssi, mutta väliäkö pikkuasioilla.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Brittirokkareiden Ka... Star Wars laajentuu ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova