Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 1-6: uuh, ajatuskin Aatamin paljaasta, posliinisesta kylkiluusta pistää veren kiertämään

07.09.2019 klo 23.30 | Luettu: 2371 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 6
A Woman's Place


Käsikirjoittaja saattaa olla ateisti, kun kiihkouskovainen hahmo muistelee nuoruuden villiä seksiä, jossa mies läähättää intoillen, kuinka hän saa sitä, minkä Jumala teki miehen kylkiluusta miehen kumppaniksi. Ilmeisesti ateistiseksiin kuuluu kumppanin tuijottaminen silmiin todeten, että olemme yhä se sattumalta syntynyt ameba, joka lähti jakautumaan, ja nyt, planeetan kierrettyämme, palasimme yhdeksi sykkiväksi limaksi. Toivottavasti uskovaiset ja ateistit ovat näin filosofisia ja viriileitä sen sijaan, että he arvioivat tukan pituudesta ja synteettisten kemikaalien tuoksusta, onko tuon paneminen normaalia.

Ruohonjuuritason kerronta ei ole terävimmillään. June joutuu valehtelemaan ulkomaalaisille olevansa vapaaehtoinen orjatar. Ohjaaja ja kirjoittaja eivät ole hahmon pään sisällä, kun he inttävät olevansa: näissä tilanteissa valehdellaan napakasti ja tunteillaan vasta omalla ajalla. Komentajaa mielisteltyään June "tunteilee omalla ajalla", paitsi että tajusin nekin tunteet ilman kohtausta, jossa hän harjaa hampaita kuin piirroshahmo (mieleen muistui Mushu, joka nuohosi vimmalla haukattuaan äijää takapuolesta).

Asiasisältö - ainakin sen määrä - kannattelee jaksoa. Vieraat kärjistävät tekopyhyyttä ja sallivat mainita hedelmällisyyden täydellisen romahtamisen ja ilmastonmuutoksen. Takaumat kertovat Junen nihkeän emännän olleen motivoituneena mukana vallankumouksessa, koska hän luuli vanhoillisen yhteiskunnan tarvitsevan kaltaisiaan oppineita naisia.

Sitten paljastuu, että kauppaneuvotteluja käydään... orjattarista, eli hedelmällisistä naisista. Se olisi loogista, jos kiihkovalkoinen valtio yrittäisi myydä pois muut etniset ryhmät, tai jos sarja kertoisi Yhdysvaltoja nykyään hallitsevien yritysten järjenjuoksusta, mutta jokin ei täsmää. Ehkä se on ensisijaisesti kiinnostavaa juuri nyt.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Salaiset kansiot -tä... Eddie Murphy muistel... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova