Tuorein sisältö

Telia tuo älykiekon kiekkolähetyksiin - luvassa uudenlaista tietoa suomalaisesta jääkiekosta

10.09.2019 klo 13.27 | Luettu: 763 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Telian toisen Liiga-kauden jääkiekkolähetysten näkyvin uutuus on ensimmäisenä maailmassa käyttöön otettava, Bitwisen ja Liigan kanssa yhdessä kehitetty Wisehockey-älykiekkojärjestelmä.

Sen tarjoamasta datasta singotaan lähetyksiin kauden aikana täysin uudenlaista tietoa suomalaisesta jääkiekosta.

Telia pilotoi viime kaudella älykiekkodatan käyttöä osassa Liiga-lähetyksiään. Kesän aikana Wisehockey-järjestelmä on asennettu kaikkiin Liiga-halleihin, ja yhteistyössä tehty kokeiluvaihe laajenee nyt osaksi jokaista Liigan ottelua ja Telian lähetystä.

"Olemme älykiekossa Suomessa aivan kansainvälisen kehityksen aallonharjalla. Liiga on ensimmäinen sarja, jossa järjestelmä otetaan käyttöön. Lupaavien kokemusten pohjalta voi sanoa, että älykiekkodata avaa jääkiekkolähetyksiimme ihan uusia ikkunoita pelien, joukkueiden ja yksilöiden ymmärtämiseen",Telian Liiga-lähetysten vastaava tuottaja Kalle Takala sanoo.

Alkavan kauden mittaan katsojille pystytään tarjoilemaan mm. kiekonhallintaan, syöttömääriin ja -prosentteihin, laukaisusektoreihin ja blokattuihin laukauksiin liittyvät uudet tilastot. Yksilötasolla tietoa saadaan esimerkiksi siitä, mistä ja mihin kohtaan kukin pelaaja pyrkii maalinsa laukomaan.

Syyskuun 12. päivä starttaava Liigan runkosarja koostuu kaikkinensa 450 ottelusta ja päälle 200 tunnista oheisohjelmaa TeliaTV:ssä. Tiistaina ennen kauden alkua Telia tarjoilee katsojille ennakkostudion kello 18–20. Kaikki ottelut ja Liigan oheisohjelmat ovat katsottavissa Telia TV:ssä Liiga-tuotteen tilanneille.
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Paula Vesala avautuu... 90-luvun mahtipöhköi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova