Tuorein sisältö

The Righteous Gemstones, osa 3: pappi eksyy heviorgioihin, vitsi unohtui

26.09.2019 klo 23.00 | Luettu: 548 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jaksot 4-5
Wicked Lips ja Interlude


Visio on haussa. Mätään miljonäärisukuun kuuluva nuorisopappi Kelvin saa tehtäväksi kesyttää teinin. Ensin tämä discopummin näköinen apostoli käy repimässä julisteita puhuen saatanallisista voimista, seuranaan "entinen" satanisti. Vasta sitten Kelvin saa ensimmäisen kohtauksen, jossa hän on melkein semiuskottava, liikunnan kautta nuorisoa lähestyvä pappi. Mikä on vitsi, kun hän & satanisti etsivät teiniä saatanallisesta tissidiscosta? Ratsia ja papin nolaus? Ei. Pappi & satanisti eivät hötkyile, vaan pelastavat teinin ratsialta. Aha.

Pimeys viettelee liimaa haistellutta satanistia, mutta Kelvin on näyttänyt hänelle valon. Sen nielee asiayhteydessä. En kuitenkaan näkemättä usko, että tapahtumasarja alustaa vaikkapa discopummipapin kulttia, jossa hän on ihan vain discopummi, johon teinit ja pultsarit luottavat. B-juonessa toinen pappi Jesse valehtelee teennäiselle vaimolleen, että härski sähköposti on pilailua kavereiden kesken. Se on aidosti hauskaa, kun Jesse väittää pilaksi jakson päättävää toimintakohtaustakin.

Takaumajakso selittää konfliktit järkevästi - lukuunottamatta niitä, joita juuri kuvailemani jakso käsitteli. Kelvin ei ole syntynyt. Jesse ja Judy ovat hemmoteltuja kakaroita ja isä alkaa ymmärtää sen. Perhe on jo varakas, mutta äiti on hengissä ja kerhotätimäisellä tavalla ihana, joten sieluja ei ole menetetty vielä. Se on hilpeää, kuinka osuvasti nuoren Jessen näyttelijä osaa matkia Danny McBrideä, mutta jakso tuntuu draamalta, mitä jaksot 1-4 eivät totisesti ole. Narsistinen eno hämmentää soppaa, joten takauma olisi ollut loogisempi 3. jakson perään.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Osa 2 --- Osa 4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Spider-Manin possuve... 250 miljoonaa myytyä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova