Tuorein sisältö

Dark Crystal 1-8: nukkefantasioiden Imperiumin vastaisku

31.10.2019 klo 23.00 | Luettu: 2340 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


The Dark Crystal: Age of Resistance
Kausi 1: Jakso 8 - Prophets Don't Know Everything


Joskus taikapässimummo tuntuu harhailevan dementoituneena kenenkään käestämättä. Paha tonttukuningatar rohkenee sanoa sanan, mikä sekin vain yllyttää mummoa jatkamaan samaan malliin. Siitä kuitenkin tulee osa sarjan parhaan jakson voimaa, kun mummo tumppaa neidin taskuun silmänsä vakoillakseen häntä.

Jakso on ahdistava ja pelottava! Haavoittuneen myyrän on levättävä, joten unelmakeijutonttu johdattaa vain alfatontun romanttisiin luolastoihin lentelemään ja perhettään tapaamaan - perkele! Myyrä saa sentään pusun, joka "auttanee nukahtamaan". Hengailu alfatontun kanssa johtaa luonnollisesti tähän:


Kuvan selittää mielenhallintaötökkä, jotka leviävät, eikä siinä kaikki. Sadussa on aidosti sitä henkeä, että nyt natsit alkavat kaasuttaa, ja samaan aikaan ilmastonmuutosta muistuttava pahuus etenee ja tekee jättimadoista painajaisia, joita natsipulujen hämähäkkiarmeijakin pelkää.

Tonttukuningatar tukee natsipuluja täysin, vaikka ne saatanat - joista yksi näyttää jakso jaksolta enemmän Aira Samulinilta - nauraa röhöttävät mehustettuaan lisää tonttuja. Kuningatar ei usko mehujuoruihin! Ei ennen kuin pulut asian myöntävät. Eikä hän vieläkään käänny puluja vastaan. Äärioikeisto 101.

Kuningatar pysyisi mukana aatteessa, jos pulut tarjoaisivat pienenkin täkyn, mutta hän ei ole enää hyödyllinen heille. Pässimummo auttaa myymään ajatuksen, että kuningatar on eksynyt, joten seurasin tippa silmässä (mm.) kuningattaren kärräämistä tyrmään, vaikka ja koska hän on alleviivatusti pettänyt koko kansansa.

Otsikko on källi. Imperiumin vastaisku on synonyymi laadukkaalle synkälle vaiheelle. Imperiumin vastaisku on itsekin nukkefantasia ja mielestäni yliarvostettu, joten otsikko sanoo: tätä Imperiumin vastaiskun pitäisi tarkoittaa. Tämä jakso ja Star Warsin esiosat kommentoivat todellisuutta satujen keinoin huomattavasti rikkaammin kuin Imperiumin vastaisku. Mesa getten berry, berry scared.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Einsteinia ja Picass... Netflixin fantasiasa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova