Tuorein sisältö

Raisiolainen S.I.G. tavoittelee Euroviisujytkyä

05.11.2019 klo 15.08 | Luettu: 1274 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Erityisesti 80-luvulla mainetta ja kunniaa niittänyt raisiolainen popyhtye S.I.G on laulajansa Matti Inkisen kuoleman jälkeen aktivoitunut hetkellisesti säännöllisen epäsäännöllisesti.

Mutta nyt, S.I.G. tiedottaa tavoittelevansa Suomen Euroviisuehdokkuutta.

Yhtye on lähettänyt lokakuusssa nauhoitetun biisinsä Aurinkoon UMK 2020 –tuomariston kuultavaksi eli laululla tavoitellaan paikkaa Eurovision –laulukilpailun finaalisssa. Jos voitto osuu kohdalle, vuoden 2021 Euroviisuja ehdotetaan järjestettäväksi Raision keskusaukiolla.

Uuden alun S.I.G sai puolivahingossa, kun vuosi sitten lokakuussa ilmestyi kirja "Portaat purppurasumuun – SIG-yhtyeen tarina". Julkaisutilaisuudessa soitettu keikka käynnisti innostusreaktion, joka johti keikkakesään 2019 ja se puolestaan myös uuden materiaalin valmisteluun.

Aurinkoon on S.I.G:n Juha Oksasen mukaan pöytälaatikkoon jäänyt biisi, joka tehtiin jo Matti Inkisen aikana. "Tämä biisi jäi jo aikoinaan soimaan päähän ja kertosäettä lauloimme keskenämme keikkabussissa. Nyt kesällä biisiä alettiin treenaamaan. Sitä on sävelletty, tahkottu, muokattu, sovitettu ja tuotettu kuukausikaupalla bändin kanssa ja löysimme siihen hitin kaavan. Teksti on suomea, mutta voidaan se myös kääntää. Englanniksihan se on To the Sun".

Aurinkoon on ensimmäinen levytetty S.I.G-biisi, jolla ei kuulla Matti Inkisen laulua. Laulusolistin tehtävät nykyisessä kokoonpanossa otti vastuulleen ystävä treenikämppäseinän toiselta puolelta eli Korroosiossa laulanut Japi Hauhtonen.
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallican Lars Ulri... Queen Latifah on uus... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

05.11.2019 klo 16.16

Tuskin kukaan voi korvata Matin ääntä, mutta katsotaan miten käy.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova