Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 2-5: se on jo hyvä veli -verkosto, kun pomon muijaa köyrinyt saa oman

09.11.2019 klo 23.00 | Luettu: 1354 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 5
Seeds


Jos edellinen jakso olisi jäänyt näkemättä, veikkaisin Junen kuvitelleen koko paon. Nopea siirtymä kiinnijäämisestä sekoamiseen oli toki tärkeää, kun uusia tuulia oli luvattu. Kiinnostava epävakauden ilmapiiri jatkuu Junen käyttäytyessä konemaisesti ja vuotaessa ihmisöljyjä männästä. ("Mäntä on tiiviisti sylinterissä edestakaisin liikkuva moottorin- tai koneenosa, joka työntää vettä, kaasua tai ilmaa." - Wikipedia.)

Vaikkei isäntäväki tiedä kaikkea, autokuskin esittämä huoli Junesta uhkaa valtaa niin, että tyypille junaillaan yllätysvaimo, koska häntä ja Junea ei tahdota rankaista ainakaan suoraan. Toinen sivujuoni palaa Fallout-hiekkamonttuun, jossa silvotut epänaiset yskivät mätiä hampaita suustaan ja kuolemaa tekevä pääsee naimisiin myös, salaa. Mieli saattaisi erehtyä tulkitsemaan, että June ja kuski ovat kermapyllyjä kärsiessään ja uikuttaessaan hienossa kartanossa, joten onnekkaasti June lilluu kylpyammeessa veden punertaessa ja muuta.

Kohteissa käsitellään sanallisesti ääriuskonnollisuutta ja visuaalisesti ihmiskunnan saamaa kuolemantuomiota, joten jos et huomannut 14 edellisen tunnin tehneen samoin, jaksoa kehaisee ehyeksi helposti. Tarinaa on 10 minuutiksi: kone-June joutuu sairaalaan ja buuttauksen jälkeen hän on perus-June sillä lisäperustelulla, että sitkeä sikiö inspiroi häntä. Monttumateriaali tekee kärsimättömäksi, sillä sarja selvästikin alustaa jotakin, mutta ei myy tunnetasolla ajatusta, että materiaali on kriittisen tärkeää, eikä täytettä tällaisiin väleihin.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Minttu Räikkönen lai... Tenniskauden huipent... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova