Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 2-2: jos naisia ei voi siementää, ehkä laskeuma tekee niistä supermutantteja

19.10.2019 klo 23.00 | Luettu: 2685 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 2
Unwomen


June pakeni, eivätkä näkemäni välähdykset tulevasta kerro, mitä on tapahtumassa juuri nyt, joten tämähän on jännittävää. Tänään olen terävä! Takaumassa toinen nainen alleviivautuu tärkeäksi. Hän on professori, joka jostain syystä siirretään pois opetustehtävistä... Unohdin 15 sekunniksi, mitä sarjaa seuraan. Mah-dollisesti kannattaa viettää yksi sunnuntai lukematta uutisia ja muuta.

Professori on homoseksuaali ja näkökulmaa laajennetaan. Oletin pian ja oikein, että hahmo on se eräs vanha tuttu, eli - nyt lunttaan - Emily. Osaava ja sievä näyttelijä on hyvä esimerkki A4-ihmisestä, joka ei tartu kasvomuistiini, jos hahmo ei ole tasaisesti esillä. Pääosanesittäjä Elisabeth Moss sen sijaan oli ikoni jo julisteen nähtyäni, kuten mainittua. Piilottelevan Junen matka etenee vain symbolisesti, mutta oletan tämän olevan paras väli muistuttaa Emilystä.

Emilyn kaltaiset "epänaiset" on lähetetty joutomaalle. Se oli vähemmän sarjakuvamaista anekdoottina, kuin se on sarjana kohtauksia, joissa yskitään ja lapioidaan radioaktiivista hiekkaa kaasunaamariperkeleiden vahtiessa. Huomio on ollut mansikoita maiskuttavan eliitin seksiorjissa, joten Fallout-meininki on jyrkkä askel, mutta pian alitajuntani jo muisteli holokaustidraamoja muovipelin sijaan.

Hihhulien toimista kärsivät väistämättä hihhulitkin, sillä hekään eivät osaa sääntöjään noudattaa. Tämä olisi runollisempi huomio, jos Emilyn kosto ei sotkisi teemaa. Maan päälle on luotu helvetti. Sarja joutuu sanomaan, että helvettiin tuomitun hihhulin kuolemassa kestää tunteja, jotta murha ei vaikuttaisi armolta. Niskalaukauksen moraalin voi perustella tällaisissa tarinoissa, kidutusta ei koskaan.

Somaa, että June rukoilee lopussa, kun karseita uskovaisia on tylytetty.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Evil Dead -legenda S... Huutokaupan metsästä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova