Tuorein sisältö

Chernobyl 2/5: pikkusisko kysyy, montako päivää jouluun

29.11.2019 klo 23.00 | Luettu: 1546 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Jakso 2:
Please Remain Calm


Vaisto osui oikeaan. Vahvasti alkanut sarja on eri eläin vakiinnuttaessaan näkökulmat. On yksi asia sääliä pässejä ja lampaita, ja on toinen asia seurata asiantuntijoiden ponnisteluja, totuuden sisäistävien änkyröiden ryhdistäytymisiä, ja urheutta ja empatiaa ihmisiltä, jotka ymmärtävät. Jared Harris, Stellan Skarsgård ja Emily Watson ottavat sarjan omakseen, osan heistä vilahdettua viimeksi. Nyt reaktorini säteili ja koneistoni vuoti.

Tunnelmaa ei kevennä kuin oma kiva: kuvittelin katsovani tätä M. Night Shyamalanin ja suu auki möllöttävän Mark Wahlbergin kanssa, kuiskaten heille "that is the happening". Näkymätön uhka on esimerkillisesti toteutettu. Numerot ja reaktiot kertovat vielä enemmän kuin palovammat. Tilanne on 3, heh, kuten röntgenissä, sanoo änkyrä. Väärin. Jos tilanne olisi 3, se olisi satoja kertoja rajumpi kuin röntgenissä. Tilanne ei ole 3. Tilanne on 15 000 ja tilanne jatkuu 50 000 vuotta. Yritys haudata tilanne saattaa johtaa räjähdykseen, jonka seurauksena pelkästään lähiympäristössä 50 miljoonaa ihmistä - anteeksi, 60 miljoonaa - kuolee tai parhaassa tapauksessa joutuu Falloutiin sivuhahmoiksi - Fallout 76:een!

Pizda!! Nyt ei auta kuin solidaarisuus: kunnon kommunismi. Matematiikka on jatkossa kielletty ja matemaatikot on huomisaamuun mennessä kärrätty Siperiaan. No, ei sentään. Nämä sanat eivät ole koskaan olleet näin totta: ongelma laajenee nopeasti. Ulkomaat tietävät, joten ihmisiä ei tapeta huvin vuoksi vaan strategisesti.

Kolme työntekijää suostuu uhraamaan itsensä, jottei suhteellisen "hiljainen mutta tappava" uhka räjäyttäisi koko Ukrainan persettä irti. Populäärikulttuurin tutuksi tekemä radioaktiivinen rahina kiihtyy ennätykselliseksi ja jakso kehtaa (taas) loppua kesken. Henkeäsalpaavaa.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1 --- Jakso 3 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Star Wars: The Rise ... Rautaa vai roskaa? K... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova