Tuorein sisältö

Chernobyl 3/5: Super Mario rehkii munasillaan kollegoiden sulaessa

05.12.2019 klo 23.00 | Luettu: 2738 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Jakso 3:
Open Wide, O Earth


Selitän itselleni elämän. Mahtipontisen 2. jakson perintö ei saa olla se, että kyseessä on totuus tästä onnettomuudesta saati ydinvoimasta. Jakso on kehoitus opiskella asiaa ja tunnetasolla muistutus elämän ja kuoleman kysymyksistä. Koska jakso pärisytti, opiskelin, ja niinpä sotkeuduin taas siihen kysymykseen, saako tositarinoista tykätä, kun joku on aina osoittamassa virheet. Säteily esitettiin kauhuelokuvamaisena maailmanlopun voimana - mikä se voi olla, mutta moni pahasti altistunut on elänyt pitkään. Järjen mukaan myös onnettomuuden vähättelijät ottavat "taiteellisia vapauksia", koska isot rahat liikkuvat. Jossain määrin dramatisointeja on pidettävä satuina ja arvioitava satujen ehdoilla, mutta siksipä sadut tärkeitä ovat, että vain hyvään, puhuttelevaan satuun voi luottaa (mitä tapahtumakuvauksiin tulee).

"Vuoden parasta sarjaa" on kevyesti potkaistava siitä, että huikea jännitysnäytelmä vedenpaineen purkamisesta jätettiin kohahduttavasti kesken, mutta nyt tilanne raukeaa noin vain kuin hömppäsarjassa mainoskatkon jälkeen. Itselleen syövän ennustanut Jared Harris mainostaa paineenpurkajien todennäköisesti sulavan toxic avengereiksi ilman supervoimia (ymmärtääkseni niin ei käynyt heille) ja sitten nähdään, kuinka aiemmin altistuneille on käymässä niin. Hirvittävien meikkien todenmukaisuuteen on uskottava, kun jo haudutetun tofun vaihtaminen mikropizzaan johtaa vastaaviin kauhuihin peilissäni. Säteily!

"Mutaatioiden" ohella jakso seuraa kaivuutöitä, joita johtaa alastomanakin asiapitoinen pyylevä viiksivallu. Pakollinen mielleyhtymä (jälleen oman mielialani vuoksi) on se, että sarja on Super Marion ja Sienivaltakunnan syntytarina. On erikoista, että sarja voisi periaatteessa päättyä näihin alakuloisiin tunnelmiin. Hirvittävin silmien ymmärtämä ihmiskohtalo kävi toteen muutamille ja lisää porukkaa kärrätään paikalle, koska siivoamista on pirusti. Täytyy sanoa sama kuin 1. jaksosta: tämä on kiehtova laatudraama, mutta oletan mainostetun mestariteoksen vetävän ässiä hihasta myöhemmin (kuten 2. jakso teki). Gorbatšovin komitea ei kehtaa kenkkuilla, kun puoli Eurooppaa saattaa posahtaa, mutta kun tilanne vakiintuu, ehkä poliittinen jännitysnäytelmä terävöityy lisää.

Aina kun amerikkalainen antaa viisi tähteä kuvataiteelle, jossa on penis, yhden tähden selittää penis.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 2 --- Jakso 4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Judas Priestin 50v-j... Joan Collins kuvatti... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova