Tuorein sisältö

Euphoria, osa 7: mahtavaa kosmista voimaa!! (Yksiö ilman mukavuuksia.)

29.07.2019 klo 23.45 | Luettu: 3113 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 7
The Trials and Tribulations of Trying to Pee While Depressed


Kaikki teinit ovat rappiolle ajautuneita veteraaneja, paitsi neiti puskuri, jonka luistelu-unelma haihtui jo ennen etukenoa. Alkumontaasissa hän oivaltaa vanhempiensa puutteet ja päätyy pyllistämään kaikille janoten hyväksyntää. Tunteellinen kliseisyys on samaistuttavaa. Se sen sijaan on totta, kun narkkarityttö katsoo parikymmentä tuntia roskaa sängyssä, koska laatuviihdekin tuntuisi työltä, minkä jälkeen hän kuvittelee olevansa superkyttä, koska elämä alkoi pyöriä villisti hänen päässään! Öh? Bipolaarinen mielialahäiriökö, hän googlettaa.

Olin vähällä lähteä YouTubeen ja Wikipediaan 8 tunniksi oppiakseni, mitä sankarittaren pissaamisvaikeudella yritetään sanoa - ja selvittääkseni samalla vaivalla, miksi nettinilkit spoilasivat Harry Potterin ja puoliverisen prinssin reilut 10 vuotta sitten ja miksei elämä siksi ole elämisen arvoista, jne, jne, jne - mutta noin muuten ymmärsin, missä sankaritar menee. Jos sarja hengittäisi hänen tahtiinsa siinä määrin, että liian moneen suuntaan poukkoilu on selkeästi hänen ominaisuutensa, olisin urputtanut vähemmän alussa.

Psykojuoni on hämmentävin raide. Psykopojan isä vaistoaa ongelman, mutta säilyttää etäisyyden, jotta hän voi jatkossakin ulista, ettei poikaa kouluampujaksi (tms) arvannut. Huumediilerinkään juonet eivät istu mukaan automaattisesti, mutta kun diileri on psykon kiusaaman tytön kaveri, toki kukkojen on kukkoiltava. Kuvailin psykoa Twilight-henkiseksi. Nyt hänellä on hileitäkin päässä; transtytön fantasiassa ainakin. Houreet elävöittävät tunteista hulluimmat.

Sarja kuulemma hyödyntää tekijöiden kokemuksia. Siinä tuntuu olevan reilusti persoonallisuutta, kun transtyttö höpisee naisellisuuden tavoittamisesta: hän on hörhelöpinkkivaiheessa ja miesten huomiolla on vahvaa symbolista arvoa, mutta hän ei tiedä itsekään, mikä on todellinen päämäärä. Tästä siirrytään takaisin utarebimboon. Hänen kaltaisillaan on vähemmän syitä kyseenalaistaa illuusio normaaliudesta, mutta paksuksi pamahtaminen teininä on aika hyvä syy. Eiköhän tämä toiseksi paras episodi ole.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 6 --- Jakso 8 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflix ottaa ja ant... Dafoe & Pattinson tu... >

Keskustelut (1 viestiä)

GG11

01.08.2019 klo 09.46

Jännä että narkkityttö sanoo ettei pidä draamasarjoista ja että katsoo vain realitypaskaa, mutta osaa kuitenkin ulkoa kaikki The Wiren henkilöhahmot. Noh, ei siinä mitään, pitäähän maailman paras tv-sarja olla katsottuna. HBO kylvää sarjoissaan kyllä jatkuvasti viittauksia toisiin HBO-sarjoihin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova