Tuorein sisältö

The Witcher 1-3: kolmas kyttyrä on kiinnostavin pitkällä tähtäimellä

22.12.2019 klo 23.00 | Luettu: 5335 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Betrayer Moon


Neitsyeksi mainitulla kyttyräselkä-Yenneferillä on seksikohtaus, joka vihjaa, että hän on ekshibitionisti. Se on kiinnostava osa nöyryytetyn muotopuolen mielenmaisemaa, mutta juuri siksi sarjalla vaikuttaa olevan identiteettikriisi. Yennefer kehittyy liian nopeasti. Seitsemättäkin kautta kuulemma luonnostellaan, jotta hahmojen matka olisi looginen, mutta mikä pala hahmonkehitystä voi olla tyydyttävämpää, kuin Yenneferin eteneminen quasimodosta taikuuden suoristamaksi, ylpeäksi ja itsevarmaksi seksipommiksi? Mielipahaa takuulla on jäljellä, mutta noin muuten homma hoidetaan pois alta.

Päähenkilö Geralt seikkailee päinvastaisella logiikalla: hän etsii Xenaa 90-luvulla. Geralt kohtaa hirviön tai muun uhan per jakso, eikä mikään muutu. Päähenkilöön tulee jossain määrin luotettua, joten Geralt on vaikuttanut sankarilta koko ajan, eikä se siis ole kehitystä, jos hän mököttää välittäessään muista ja joku sanoo, että taidat salaa välittää muista. Viimeksi Geralt vaati palkankorotusta, mutta lahjoitti rahat. Nyt hän ehdottaa, että palkkaa pitää alentaa! Sinänsä pidän jeesustelusta.

Maaginen hovijuonihirviö räyhää kauhumaisesti, joten kaivoksessa työskentelevä kääpiö tuumii "nyt ei ole puolittaisten toimenpiteiden aika" ja Peter Dinklage kääntyy haudassaan. Näiden sivutehtävien aikana kuningaskuntia tulee ja menee, joten Game of Thronesin tyylinen kartta olisi kätevä, jos näistä on tarkoitus muistaa naama tai nimi. Pikakelauksen suremisen sivuuttaen jakso on edellistä sujuvampi, koska Ciri jää sivuun: kaksi irtojuonta on reilusti vähemmän kuin kolme.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lordin kitaristi soo... Kelly Osbourne palja... >

Keskustelut (1 viestiä)

Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

11.01.2020 klo 07.15

Yksi koko sarjan suurimmista ongelmista iski tässä jaksossa. Se on Triss Merigoldin näyttilijävalinta. Hahmon yksi pääpointti on olla juuri nörteille muovattu punapää, joka jättää juurikin Yenneferin varjoon kauneudellaan. Sitten pelaajan valinnaksi jää peleissä kumman valitsee. Muutenkaan hahmo ei tunnu Trissiltä yhtään ja hahmo oli nuori punapää jo kirjassa, eikä vanha mummo.

En vielä ole toipunut tästä niin, että ois päässyt nelosjaksoon asti.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova