Tuorein sisältö

The Witcher 1-8: kuinka tekstitys voi tulla asiallisen keuhkoamisen tielle

10.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 3971 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Much More


Se on taas esimerkki ei täydellisestä mutta toimivasta kuvakerronnasta, kun valopallosodassa on jännitteitä, kielletyn taikuuden johtaessa epävarmuuteen ja taikuuden vaatiessa (joskus) elämänvoiman imemistä muualta. Kypsissä fantasioissa yleensä vältellään fantasiaa syyttä suotta. Juoni? Valloitussota on käynnissä ja Tissaian johtamat rintavakomaagit päättivät mesota myös. Pistin taas tekstityksen päälle, mutta vaikka pikkuasiat laajentavat kokonaiskuvaa, varma olen lähinnä siitä, että Yennefer muistaa hengittää.

Paljastui, että juhlakalu itse eli noituri joutui sodan keskelle. Kauden huipentuman kunniaksi hän makaa koko jakson krapulassa silmät kierossa (zombie puraisi) ja muistelee äitiään. Heikkoihin hetkiinsä itsetietoisesti suhtautuvaa noituria eivät houreet nöyryytä, mutta Henry Cavill lipsahtaa komedian puolelle, kun ärrimurrimurjotusta pitää laajentaa.

Kuvat myyvät senkin, että Yenneferin iso loitsu on hahmonkehitystä, mutta en kerro mikä muuttui. Yennefer on mainostanut perheettömyyden surettavan, joten jos hän joskus Ciri-tytön tapaa, sen tahdon nähdä. "Jos" on huono sana vitsinäkin, kun lopetuksen merkitys on kohtalo, eli se, että kaaoottisella käsikirjoituksella on pari lukkoon lyötyä polkua. Ensi kaudella noituri on selvin päin; Ciristä tulee ehkä Aryan ja Sansan välimuoto ja noiturihan voi kouluttaa, kun he sentään jo tapasivat.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Star Trek 4 vaihtaa ... Kauhea Doctor Strang... >

Keskustelut (3 viestiä)

Petteri

11.01.2020 klo 17.22 18 tykkää tästä

En ymmärtänyt sanaakaan tästä arvostelusta.
lainaa
GG11

12.01.2020 klo 00.39 1 tykkää tästä

Petteri kirjoitti:
En ymmärtänyt sanaakaan tästä arvostelusta.
Joo, Jari Tapanin kirjoitukset tuntuvat olevan kuin pelkkää kontekstiä. :D
lainaa
Meitzi

Rekisteröitynyt 28.10.2007

14.01.2020 klo 21.13

Petteri kirjoitti:
En ymmärtänyt sanaakaan tästä arvostelusta.

Aloin epäilemään oliko tämä edes arvostelu.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova