Tuorein sisältö

Netflixin Dracula 2/3: Me suck you long time

13.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 4345 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Dracula 2/3: Blood Vessel


Säälittävin tietämäni sanaleikki on se, jossa Draculan poika on Alucard. Tuo oli reilu arvostelu asenteestani. Se että Dracula käyttää nimeensä myöskin viittaavaa salanimeä "Balaur" pyörittää silmiäni niinikään, olipa idea tuttu jostakin tai ei; soopa puuroutuu. Dracula pitäisi haudata pysyvästi. Luulin olevani avoimempi.

Tämänkertaisessa kehyskertomuksessa Dracula ja nunna Van Helsing ottavat sarkasmikisan Draculan muistellessa Demeter-risteilyä. Kehitteillä on elokuva The Last Voyage of Demeter, joka varmasti harkitsee samaa kuin tämä 90 minuutin "murhamysteeri". Dracula voidaan rekisteröidä matkustajaksi. Last Voyage voi jopa pantata sukunimiä. Sankari oivaltakoon, että Draculan tavoite on harjoitella tulevaa eli Englannin seurapiirejä varten imemällä aristokraattien tapoja ja verta, mutta entäs sitten, siihen ei vastata tänään.

Veikkasin idean kuplivan automaattisesti, kun Dracula haaveilee miesten imuttelusta samalla kun pari yläluokan kaappihomoa jäykistelee, mutta käänteellä ei ole koomistakaan arvoa, kun toinen ylähomo tukee Draculaa kaksi sekuntia. Se, että fiktiivisen kirjallisuuden maineikkaimman Saatanan on käytävä imuttamassa saksan kieli ulos saksalaisesta kesken keskustelun, on vakuuttavaa kuin se, jos James Bond kävisi niittämässä 30 sentin munakarvansa ennen iskuyritystä. Karismaattiselle viettelijälle annetaan aavistus neuroottisuutta kuin hän olisi aristokraatti, joka tietää muiden sietävän seuraansa vain pakosta, mutta miksi? Se idea, että eliitin annetaan sekoilla, vaatii enemmän ja erilaista yrittämistä.

Kliseen ottaminen kuolemanvakavasti voi toimia ja niin voi sekin, mitä tekijät mainostivat, eli huumorin lisäily sinne, mikä ei ole vahvasti muuta. Koska trilogia ei kykene selventämään, mistä on kyse ensisijaisesti, pidän ateistinunnan ja Draculan maireaa sarkasmia kidutuksena. Tarinan nykyaikaan tuova lopetus on paskin tyylilajissaan sitten Tim Burtonin Apinoiden planeetan, mikä on isoin kehu tänään, sillä katsoisin Burtonin kakkosapinan heti.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Osa 1/3 --- Osa 3/3 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Venom-universumi laa... Westworld jatkuu maa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova