Tuorein sisältö

Monty Python -legenda Terry Jones on kuollut

22.01.2020 klo 15.40 | Luettu: 647 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Terry Jones on kuollut 77-vuotiaana. Hän vetäytyi julkisuudesta vuonna 2016, jolloin hänen kerrottiin sairastavan dementiaa ja menettäneen puhekykynsä. Perheen lausunnon mukaan Jones taisteli sairautta vastaan rohkeasti ja hyvällä huumorilla kotonaan ja lähimmäisten ympäröimänä.

Jones jää historiaan brittihuumorin legendana. Hän oli Monty Python -ryhmän perustajajäsen, joka ohjasi Terry Gilliamin kanssa elokuvat Monty Pythonin hullu maailma ja Monty Python: Elämän tarkoitus, ja yksin elokuvan Monty Python: Brianin elämä ja pythonien tähdittämän Kaislikossa suhisee -fantasian. Pitkän tauon jälkeen vuonna 2015 hän ohjasi tieteiskomedian Absolutely Anything.

Python-sketseissä Jones näytteli muun muassa kimittäviä keski-ikäisiä naisia. Hänen repliikkinsä "He's not the Messiah, he's a very naughty boy" elokuvasta Brianin elämä (kuvassa) on äänestetty kahdesti elokuvahistorian hauskimmaksi Iso-Britannian kyselyissä.

Jones teki myös vakavaa historiantutkimusta ja esitti kirjoissaan ja dokumenttiohjelmissaan vaihtoehtoisia tulkintoja yleisistä käsityksistä. Pythonien noususta kirjan kirjoittanut George Perry kuvailee, että Jonesin kanssa oli mahdollista keskustella vaikkapa fossiilisista polttoaineista, lasten sarjakuvasta, keskiajasta tai modernista Kiinasta, ja Jones jätti vastapuolen varjoonsa tietämyksellään.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kaarle Viikate ja Ju... Rehti Joker-traileri... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

22.01.2020 klo 19.18

"Two Down, Four to Go"
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova