Tuorein sisältö

BoJack Horseman loppuu 8/8: onko elämää liimatehtaan jälkeen?

08.02.2020 klo 23.00 | Luettu: 812 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6: Jaksot 15 ja 16
The View from Halfway Down ja Nice While It Lasted


Ostan kaiken, mitä toiseksi viimeinen jakso myy. Huomio on BoJackissa. Jakso on unta, joten kankeahkolla kuvastolla on sauma osoittaa venyvänsä kaikkeen. BoJack uneksii kuolleista lähimmäisistään ja esikuvistaan tietäen uneksivansa, joten hän saa jatkaa sarkastisena ja hieman pöllähtäneenä itsenään, vaikka sielun ristiriidat elävöityvät.

Kun selvisi, että hänkin on kuolemassa - ja alkutekstien mukaisesti uppoamassa uima-altaaseen -, tunsin jälleen vuosien painon. Se on yleinen ajatus, jota on silti lähes pakko pitää tabuna, että kärsivän lähimmäisen kuolema olisi helpotus kaikille. Toivoin viimeksi, että BoJack ohjaa oman Hacksaw Ridgensä, mutta jos hän aikoo vain dokata ja vihata itseään, ehkä sarjan pitäisi päättyä tähän, byää-hyhä-hähihää(snorf). Halu elää pihahtaa, kun kuoleman limaiset lonkerot hiipivät Studio Ghiblin tyyliin...

Eikä BoJack kuollut. Sanomalehtiotsikkoja!

Myös viimeinen jakso on hallittu ja liikuttava, mutta siirtymä tunnelmista toisiin on kankea ja laajennan kritiikin koskemaan koko kautta. Kausi on laadukkaiden ja keskinkertaisten palastensa summa, eikä enempää.

BoJack keskustelee kolmen keskeisimmän sivuhahmon kanssa, elämän ristiriitaisuuden näkyessä ja suhteiden jännitteiden muistuessa mieleen. Paljon on tapahtunut ja paljon voi tapahtua, kun alkoholisti yrittää elää, loppu. Se olisi ollut haastavan realistista ja spesifististä, jos BoJack olisi kuollut, ja se on sympaattisen realistista ja yleispätevää, kun kaikki jää auki.

Olin jo varma, että toistan suosikkirepliikkini lopuksi, ja viimeinen jakso vaatiikin sitä. "Eräänä päivänä huomaat, että kaikki rakastavat sinua, mutta kukaan ei pidä sinusta. Ja se on yksinäisin tunne maailmassa." Mielipalatsissani kiikkuu jatkossakin BoJackin kuva ja tämä on sen keskeisin merkitys.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 6. kaudelle:


< Jaksot 13-14

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mötley Crüe -rokkari... Päin vattua: Cats ja... >

Keskustelut (1 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.02.2020 klo 23.07

Katsoessani jaksoa 15 samalla toivoin, että sarja loppuisi ja ei loppuisi tähän. Se oli aika stiffiä katsottavaa aamuyöllä, johon binge-maratoni oli venynyt, ja osui ehkä liian kovasti kaikenlaisiin tunteisiin. Sen kannalta 16 oli helpotus, vaikka se muuten olikin vähän sellainen "not with a bang but with a whimper". Tosin vimpassa jaksossa oli se yksi koukku, josta homman olisi vielä voinut kääntää toisin.

Hieno sarja joka tapauksessa, harvoin on mikään osunut ihan tällä tavalla. Eikä loppukaan mikään pettymys ollut, vaikkei aivan samanlaista tykitystä kuin aiemmilla kausilla nähtiin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova