Tuorein sisältö

Altered Carbon 2-2: sankari onkin koira, joka ei voi purra isäntää

09.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 2088 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Payment Deferred


Egotrippi tuoksahtaa, kun näyttelijä näyttelee täydellistä ruumista, mutta se on hauska pehmennys, että sankarin uudessa ruhossa on koiran DNA:ta. Jakso antaa tarjottimella meikäläismäisen ajatuksen: koko kausi voisi kertoa siitä, kuinka sankarin on ratkaistava keissi ennen kuin hänestä tulee koirahirviö Kärpänen-leffan tyyliin! Ts. viralliset koukut ovat heikkoja.

Uusin murhattu miljonääri pysyy kuolleena. Takeshi Kovacsia epäillään ja koirakeho halutaan takaisin. Alamaailman selvittelyjä ja poliisien toimivaltakiistoja yhdistää se, että kaikki ovat heti valmiita ampumaan koleasti poseeraten, mikä sinänsä on perusteltua, kun sielun sisältävät USB-tikut ovat kehoja tärkeämpiä. Interplanetäärinen politiikka ei kummasti elävöidy. Salajuonet voivat muuttaa kaiken, mutta minkä kaiken? Ammuskelun ja dokaamisen likaisissa neonvärilavasteissa?

Se on kiva, että sielukauppias vaikuttaa stereotyyppiseltä voodoopapilta ja jäykkä militaristi siteeraa muinaishistoriaa: tällainen selventää, että outoilu on pääasiassa pintaa, jota ei tarvitse analysoida. Lopetus on lupaavaa scifijännää, kun sankarin kadonneen tyttöystävän ruumis ja/tai sielu tilttailee ja sankari itse ei voi käyttää uusinta ruumistaan militaristipahiksia vastaan. Jos se olisi kauden vahvistettu koukku, ettei sankari voi tehdä mitään, olisin koukussa, koska rajoitukset johtavat usein luovuuteen.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pariskunta auttaa Ta... 'Oodi menkoille', es... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

10.03.2020 klo 06.33

" I got a dog in the fight, but this dog won't bite."

- "Matthew McConaughey"
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova