Tuorein sisältö

Avenue 5, osa 4: paskavuoto on tieteen tunnistama ongelma

17.02.2020 klo 23.00 | Luettu: 598 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 4 ja 5:
Wait A Minute, Then Who Was That On The Ladder? ja
He's Only There To Stop His Skeleton Falling Over


Ulosteita käytetään eristeenä, jottei avaruussäteily tapa? Se on oikeaa tiedettä. Niin saattoi arvata ja on hauskaa pistää itsekunnioitus peliin arvailemalla. Tämähän nimittäin on sarja, joka harrastaa dialogia tyyliin "runkkasin kerran tähdistölle - Kaksosille" selventämättä, mikä on repliikin pointti hahmojen kannalta. Paljon on improvisoitu, kun mikään juttu ei ole liian huono kokeiltavaksi. Katsoin kaksi jaksoa putkeen ensi kertaa, joten pitäisi päätellä, käykö homma siksi hieman vanhaksi.

Paskavuoto, joka saattaa johtaa säteilymyrkytykseen, on hykerryttävä kriisi, ja on se taas komeaa, kun aluksen ympärille saadaan pysyvä paskarinki. Lievää suopeutta (aivojen sulkemista) neljäs jakso vaatii, kun paniikkia ensin lietsotaan, mutta sitten hyödytön kapteeni sullotaan avaruuspukuun PR:n vuoksi. Kaikkea ei voi tehdä yhtäaikaa. Toisaalta kapteenin näkökulma toimii, kun hän ajattelee selviävänsä keulakuvan hommasta ryyppäämällä ja puolivahingossa hänet ammutaan avaruuteen.

Viides jakso tarjoaa antikliimaksin ja sitten lähinnä kai kirjoittajien traumoja. Stand-up-koomikko yrittää esittää juttunsa keskeytyksettä, mutta narsistiset sankarit mölisevät. Olisiko niin, että tiimi veti kännit toisesta kaudesta kuultuaan, kun on niin kivaa säheltää HBO:n piikkiin klubikeikoilla hyytymisen sijaan? Kapteenin avaruuskävely johtaa luonnosteltuun pihinään, koska todellinen sankari on kade. Moni sivujuoni on samaa maata, mutta ei se iso ristiriita ole, jos epäilen tekijöiden olevan väsyneitä ja kännissä, kun hahmojen on tarkoitus olla sitä.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jaksot 1-6 ja 1-7 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Steven Spielbergin H... Tampereen Blockfest ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova