Locke & Key 1-4: poraa reikä päähäsi, jos haluat pariutua

19.02.2020 klo 23.00 | Luettu: 874 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
The Keepers of the Keys


Sisko murhasi päänsä pelkohirviön. Nyt hän pärisee itsevarmana, mutta veli pohtii, onko tunteen tappaminen järkevää. Tämä olisi kiinnostavampaa, jos Pixarin Inside Out ei muistuttaisi, että näin iso idea riittäisi ainoaksi ideaksi, mutta on tunnustettava, että jakso on edellisiä paremmin rajattu.

On lupaavaa, että nipotukseni kohdistuu hauskoihin asioihin. Jos kirjan voi sisäistää säilömällä sen päähänsä, eikö sisarusten pitäisi tuntea toisensakin paremmin vierailtuaan toistensa päissä? Kun tunteen poiston jälkeen puheeksi tulee pöpilään päätynyt nainen, on pettymys, jos häneltä ei ole samalla tekniikalla viety jotakin - mutta jo pettymys olisi elämys verrattuna jaksoihin 1-2.

Hahmovetoinen puoli alkaa kiehtoa, kun kirjaviisaus tuntuu tekevän koleasta kollista nolon nörtin. Hän voisi iskeä naiset taktisella ylimielisyyden säännöstelyllä, mutta nyt hän sönköttää triviatietoa tytön antamasta aiheesta. Sisko pärjää lemmenrintamalla paremmin, koska hän suoritti lobotomian, joten maailmankuvaani mukaillaan.

Roisto ei voi ottaa avaimia, ellei niitä anneta hänelle. Siksi hän tarvitsee linnakundia. Aiemmin vihjattiin, ettei hän voi kuolla nälkään, vaikka hän voi olla nälkäinen. Hänen sytyttämänsä tulipalo vaikuttaa aidolta, mutta tulirinki pelkältä show'lta. Näistä syistä hän tuo mieleeni Pennywisen. Klassikoiden ryöstely on fiksumpaa kuin yleisluontoinen kliseisyys.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Netflix


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sotaelokuva V2 on ko... Kimi Räikkönen vakav... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova