Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 1-5: Seven of Nine ja suuri sutenöörijuoni

21.02.2020 klo 23.30 | Luettu: 1760 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Stardust City Rag


Jakso leikkii hetken ryöstökomediaa, kun Picard pukeutuu merirosvoksi ja kaveri sutenööriksi, jotta he voisivat huijata Blade Runner -kaupungin yökerhogangstereita. Suunnitteluvaiheeseen palataan kaavamaisen veijarimaisesti - mutta juuri kun mietin, pitäisikö piraatti-Picardilla olla vielä vahatut viiksetkin, tilanne laukeaa karkean väkivaltaisesti. Outoilu oudoksutti, mutta kelkasta pudotti se, kun vakavista asioista piti välittää hahmojen ollessa yhä Pulttibois-asuissa.

Viimeksi tyhjästä putkahtanut Seven of Nine oikaisee jaksossa mainitut vääryydet ja haihtuu. En tiedä, mitä pitäisi ajatella. Olen katsonut Star Trek: Voyageria lähinnä (A: vahingossa ja B:) saadakseni tuntuman Sevenin mittavasta potentiaalista, mutta niihin aikoihin kun Star Trek yritti olla särmikäs hänen metallisen kulmakarvansa ja jättihinkkiensä keinoin, sininen kasvi näytti persettä Farscapessa. Olen tietoinen lukuisista asioista, joita borgien kollektiivista irtautuneeseen, "koulutettavissa olevaan", aseksuaaliseen seksirobottiin on projisoitu; mutta nyt hän on karu kostaja? Kiva kun kävit? It was... fun?

Jos unohdetaan hänet, muutama uusi hahmo saa aikaa ja sitten pelastettu robottien asiantuntija auttaa Picardin lähemmäs pistettä, jonka katsoja jo tuntee. Paljastus harmittomimman miehistön jäsenen harmillisuudesta on jännittävä, mutta en tapaa antaa hyviä pisteitä viime hetken lupauksista. Picard on hukassa, eikä sillä hahmoa kommentoivalla tavalla kuin viimeksi. Nunnamiesninja on hyödytön, vaikka Ocean's 11 -tyyppinen operaatio jos jokin voisi perustella muinaisen miekkamiehen tarpeellisuuden.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflixin härski kyt... Metallican Lars Ulri... >

Keskustelut (1 viestiä)

Q_Q

22.02.2020 klo 01.38 1 tykkää tästä

Mietin pidinkö jaksosta siksi, että aiemmat olivat vain niin tylsiä vai siksi, että tämän ohjasi "Number One" (ei se 1. jakson koira). Tätä ei silti kannata välttämättä pitää kehuna.

(Näistä "jaksokuvauksissa" harvoin mitään konkreettista saa, mutta poikkeuksellisesti jäin nyt sentään miettimään Zhaanin sinistä persettä...)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova