Tuorein sisältö

Westworld 3-1: Terminator etsii Skynetiä, jota kumartaa?

16.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 1987 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 1:
Parce Domine


Suhteellisen vaisu 2. kausi ei murhannut unelmia, koska kausi ei edes jäänyt mieleen siten kuin loistelias 1. kausi. Nyt kun olemme taas vihjailuvaiheessa Dolores-robotin paettua puistosta, olen taas taipuvainen tulkitsemaan kaiken tekijöille ja mieltymyksilleni suotuisilla tavoilla.

Oletan kauden rinnastavan normaalin elämämme simulaatioihin ironisesti. Kun ateistinen sivuhahmo epäilee, että maailma on vastaava simulaatio kuin Westworld, Dolores tylyttää, että tuollaiset ajatukset synnyttää sama aivojen osa, joka uskoo Jumalaan. Dolores on luotu luojansa kuvaksi, joten hänen suustaan kaikki tällainen on monimerkityksellistä.

Jos jokin tukee sitä, että maailma on simulaatio, niin Aaron Paulin näyttelemä duunari, joka on kliseisesti ajautunut rikoksen polulle sairaan omaisen vuoksi. Tekoälyn kanssa puoli jaksoa jutteleva Paul sanoo tahtovansa "jotakin todellista" hetkeä ennen kuin hän tapaa pinokkiomaisen Doloresin puolivahingossa. Ainakin tähän mennessä kliseisen kerronnan kommentointi on kuulunut perusideaan.

Kausi tiputtaa meidät keskelle juonta, jossa Dolores soluttautuu hämärien firmojen kuvioihin oppiakseen lisää salaperäisestä supertekoälystä. Tulee alleviivatuksi, että ihmiskunta on rakentanut koneiden kapinalle otolliset olosuhteet: Terminator-henkisesti riehuva Dolores hallitsee jo nyt ajoneuvoja ja hologrammeja. Jos kausi pitää otteessaan, sarja voi väittää vaikkapa että Paulin syntymä on salaa toimineen tekoälyn pitkän aikavälin ylikätevä strategia, ja sitten minä väitän, että se on sama asia kuin Jumalan salajuonet Raamatussa, tai jotakin. Parce Domine = armahda, Herra.


1. kausi sai 5 tähteä ja 2. kausi sai 3,5 tähteä, joten keskiarvo on 21 jakson jälkeen 4,24 tähteä.


< 1. kauden arvostelu --- < 2. kauden arvostelu --- Jakso 3-2 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Westworldin 3. kausi... Finnkinon teatterit ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova