Tuorein sisältö

Westworld 3-2: toinen maailmansota on valhetta

23.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 1170 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 2:
The Winter Line


Varoitan vaihteeksi, että tv-jutuissa on juonipaljastuksia.

Aloituskohtaus on erinomainen tapa uudelleenesitellä Maeve. Hän tietää, ettei hän ole vakooja toisessa maailmansodassa, mutta se ei estä häntä suhtautumasta tunteella kohtalotovereihin, jotka eivät näe samaa kuin hän. Projisoin vahvasti. Samaistun Maeveen ja häntä etsivään Bernardiin, joka analysoi koodiaan tiedostaen, että koodiin on saatettu sisällyttää virheitä, jotka jarruttavat häntä. Koronavirus on uusin tilanne, jossa kärsivät ja panikoivat ihmiset saavat kaiken sympatiani aistiessani tunnelmat, vaikka ajattelen kriisiä myös algoritmimaisesti, mikä ilman kokonaiskuvaa kuulostaisi Doloresin väitetysti harjoittamalta pahisfilosofialta.

Maeven inhimillisyys on myös heikkous, mutta vastavoimien pitäisi yrittää enemmän. Maeve ymmärtää, ettei mikään ole totta. Sarja ei muistaakseni ole käsitellyt virtuaalitodellisuutta tämän jakson tyyliin, mutta kuten leffa-alan olemassaolo vihjaa, tunnissa ehtii melkoisesti. Rakastin sitä, kun Maeve ylikuormitti palvelimen kuin ranking-pelitilan puutteista suivaantunut nörtti. En usko, että voit tehdä enkelitutkan, ja enkelin ilmestyessä paeta samaa reittiä universumin ulkopuolelle, mutta kuten Maeve painottaa, tämän simulaation heikkous johtuu ihmisten laiskuudesta.

Traileri paljasti jo, että tulokas Vincent Cassel lähettää Maeven jahtaamaan Doloresia. Se on epäilyttävän töksähtävää, kun Maeve epäonnistuu dramaattisesti loppumetreillä ja naps vain päätyy uuteen elämänvaiheeseen. Aikanaan The Matrix -fanit toivoivat ilman perusteluja, että myös todellisen maailman pitäisi olla simulaatio. Tässä tilanteessa se olisi johdonmukaista, että kolme valheiden kerrosta läpäissyt Maeve heitetään aina uuteen simulaatioon (Dolores, Bernard & bitch sen sijaan ovat todellisuudessa, veikkaan). Ihmisille on hyödyllisempää tutkia Maeven mieltä kuin arpapelillä pistää terminator terminatoria vastaan?

Viittaukset Game of Thronesiin, ajan suhteelliseen luonteeseen ja maailmaa hallitsevaan arkkitehtiin (tekoälyyn) ovat kirsikoita kakussa: kaikki on mahdollista.


Keskiarvo 22 jakson jälkeen:


< Jakso 3-1 --- Jakso 3-3 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nyt on hyvä aika mat... 50 miljoonaa levyä m... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova