Tuorein sisältö

Westworld 3-6: toivottavasti Terminator-fanit eivät jättäneet tätä kesken viime kausien perusteella

20.04.2020 klo 23.00 | Luettu: 2124 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 6:
Decoherence


Jakso toimii suhteellisen simppelinä toimintajännärinä. Ihmiskunta oppi totuuden kontrolloivasta tekoälystä, mutta se jää taustatarinaksi. Yrityskaappaus etenee piraattimaisella suoruudella, kun robotti ja pohatan poppoo ammuskelevat. Ei ole selvää, kenen pitkän aikavälin suunnitelma on onnistumassa ja mikä olisi tervein lopputulos, joten pysyin hereillä. Kliseiden tuntijana veikkaan, että pääroisto Serac joko on valmistautunut kaikkiin kokemiinsa tappioihin, tai sitten hänet eliminoidaan ennenaikaisesti, mutta arvuuttelu jatkuu.

Lähinnä Maeveen voi luottaa. Hän hengailee taas "sotamaailmassa" odotellessaan uuden ruumiin tulostusta. Fantasiaa se on scifin sijaan, kun sankari saa vapaasti miettiä tekemisiään kiirastulessa. Vastaavassa tilanteessa on paha Ed Harris, joka virtuaalilasit silmillä kohtaa nuoret kopionsa ja oivaltaa jotakin epäilemättä tarpeellista. Doloresin jakaantuminen useaan ruumiiseen tarkoittaa sitä, ettei kumpikaan juoni, jossa hän tutustuu oikeisiin ihmisiin, saa riittävästi aikaa. Tessa-Doloresin tunteet valeperhettä kohtaan ovat ymmärrettäviä lähinnä koska olen semisti ihminen itsekin.

Alati päivittyvä veikkaus sarjan suunnasta: meh. Mistä sarjasta edes puhun, kun sanon seuraavaa? Hahmot voi herättää henkiin, monistaa ja lähettää videopeliin, paitsi jos taikahely murskataan. Identiteettikriisistä kärsivä sankarin kopio murskaa yhden helyn paljain käsin, jolloin tumma sisulyyli suivaantuu ja potentiaalinen liittoutuminen vaikeutuu. Altered Carbon teki saman. Tulevaisuuden ennustaminen koneellisesti ja uskonnolliset viittaukset tuntuvat jäävän taustalle vastaavasti kuin Devs-sarjassa (jonka puolivälissä olen).

Kuvittele punkerokriitikon kaatuvan polvilleen ja katsovan taivaalle. Taivaalta valuu hiekkaa hänen kämmenilleen, mutta kaikki jyvät jatkavat matkaa sormien välistä. Taustalla soi hyytävän kauniisti: dindi-dindi-dididii, dii.


Keskiarvo 26 jakson jälkeen:


< Jakso 3-5 --- Jakso 3-7 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Madventures Suomi -o... Egotrippi julkisti v... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova