Tuorein sisältö

Westworld 4-4: yksi sarjan isoimmista käänteistä sähköistää

19.07.2022 klo 00.20 | Luettu: 1179 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 4:
Generation Loss


Varoitan juonipaljastuksista pari kertaa vuodessa eli suunnilleen yhtä usein kuin törmään juoneen.

Alku on "sitä mitä pitää", jos katsot 70-luvun Westworld-leffan köpöistä kolmatta jatko-osaa 80-luvulla kroonisessa scifinpuutteessa. Lopussa palat loksahtavat yhteen, kuten tältä versiolta on lupa odottaa.

Pottuuntunut robotti levittää parasiittia, joka sallii hallita ihmisten mieliä, kuten ihmiset ovat hallinneet robotteja. Varhaisiksi uhreiksi valikoituvat robottipuiston asiakkaat. Kiltin robotin hakkerointivoimat eivät toimi, mutta sitten ne toimivat, joten puistosta paetaan paukutellen pottuuntunut robotti panttivankina. Ihmissankari pääsee taistelemaan mielenhallintaa vastaan "rakkauden voimalla" tai jotakin.

Vaikkei jakso keksisi pyörää uudestaan, paljastukset tulevat elämyksellisellä rytmillä, joten varoitan uudestaan puhuvani niistä:

Pottuuntunut robotti on jo voittanut. Ihmisten ja robottien kohtalot käännettiin nurinkurisiksi vuosikymmeniä sitten. Jakson sankarillinen osuus on vain kuolleen äijän robottikloonin muistelmaa.

Kaikkitietävä Bernard haisee yhä itsetyytyväisten mysteerien tahattomalta parodialta, mutta hänen osionsa tekee käänteestä täyteläisen. Hän elää jo "nykyhetkessä". Kun jakson pääjuoni on vienyt kaiken toivon, hänen osiossaan toivo kirjaimellisesti kaivetaan esiin ja luomuihmisille löytyy näppärästi uusi edustaja. Ehkä.

Käänne on hyvä. "Illuusio hyvästä käänteestä" on vielä parempi. Käännettä on alustettu; ehkä jopa aiemmilla kausilla. Doloresin näköistä tulokasta on tylytetty ihmisten kohtaloiden kirjoittamisesta ja sitä hän on tehnyt. Koin kikkailun itsensä tukevan sitä tunnetta, että ihmiset maistavat omaa lääkettään, koska robottienkin jalkojen alta on viety matto. Parasiittia levittävissä ötököissä on sarjan sivuamaa raamatullisuutta ja niin edelleen. Sitä en tiedä, mitä toivon jatkolta.


Keskiarvo 32 jakson jälkeen:


< Jakso 4-3 --- Jakso 4-5 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kuopiorock ja Qstock... Seitsemän viikkoa si... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova