Tuorein sisältö

Hollywood, osa 3: kaikkien pitäisi panna pomojaan mukisematta ja menestyä?

11.05.2020 klo 22.30 | Luettu: 1964 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Outlaws


Jakso oli aito elämys, koska en luottanut sarjaan enää vähääkään. Alussa jakso sai uskomaan, että tasa-arvo olisi ollut mahdollista jo maailmansotien jälkeen, mutta samaan aikaan tuumin, että ihmiskunta olisi pitänyt tasa-arvoisesti lopettaa niiden aikana.

Jos yhteiskunta pakottaa kaappiin, eikö olisi kiva kuulla bileistä, joissa saa vapautua? Kysymys esitetään heteroseksuaaliselle miesprostituoidulle, joka yritetään saada innostumaan miehistä. Homoseksuaali kollega (joka on maininnut olevansa valmis palvelemaan naisia) hymyilee vieressä leveästi, koska prostituoidun elämä on makeaa rennolla asenteella?

Rattopojat ja toisen poikaystävä yrittävät pärjätä Hollywoodissa. Kukin on valmis pyllistämään jollekin isokenkäiselle. Juuri kun ehdin ajatella, ettei parempia rooleja toivova tumma naisnäyttelijä takuulla lähde lutkuttamaan rikkaita sikoja, hän ryhtyi manipuloimaan seksillä poikaystäväänsä, joka on aloitteleva ohjaaja. Kaikki on tasa-arvoisesti kamalaa.

Yksi pomoista on myrkkyä sylkevä nilkki, mutta sarja antaa signaaleja, ettei sellainenkaan puutteessa elävä setä ole vaarallinen. Eikö se ole jopa söpöä, kun hän ja toinen rikas kaappihomo ja rikas vanhapiika pääsevät pitkästä aikaa sänkyyn tahtoessaan antaa nuorukaisille tilaisuuksia? Ei.

Tunsin todellista helpotusta (tyyliin kyynel), kun pyrkyrit ja jopa pomot sanoutuivat irti huoraamisen kulttuurista, ja pidin siitä, ettei ongelma haihtunut ilmaan sen tunnistamisen jälkeen. En tietenkään olettanut, että sarja aikoo siunata valta-aseman väärinkäytön, mutta oletin jakson virittelevän mairean ironista satiiria, josta en saa kiinni. Viimeisen kohtauksen ironiasta sain.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Madventures Suomessa... Snowpiercerin tv-sar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova