Tuorein sisältö

Nettihäiriköt sabotoivat Lordin livekeikkaa

23.05.2020 klo 00.09 | Luettu: 2585 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Nettiääliöt tarjosivat taas paras scriptkiddie-osaamistaan, kun metalliyhtye Lordi tarjoili faneilleen nettiliveä. Yhtye oli aikaisemmin keväällä vetämässä Killectour-kiertuetta Euroopassa uuden levynsä tiimoilta mutta sitten iski koronaepidemia. Bändi palasi kotiin niin vauhdikkaasti, että rekvisiittakin jäi Saksaan. Korvaukseksi yhtye järjesti 22.5. illalla alkaen suoran livelähetyksen kotikulmiltaan Rovaniemeltä, mutta livelähetys oli etenkin alkupuoliskollaan vaikeaa katsottavaa.

Keikalla.fi-sivuston kautta lähetetty live näet joutui nettisankareiden palvelunestohyökkäyksen eli DDoS-hyökkäyksen kohteeksi. Raju ddossaus kohdistui sekä striimiin että Keikalla.fi-sivustoon ja oli niin ankaraa, että välillä katsojat putosivat sekä suorasta lähetyksestä että sivustolta. Häiriköinti sotki myös sivuston toimintaa niin, että liven pariin oli vaikea palata.

Häiriköinnin aiheuttamia teknisiä ongelmia korjattiin menestyksellisesti keikan aikana. Keikka jatkui koko ajan enemmän tai vähemmän suunnitellusti ja saatiin raiteilleen noin puolentoista tunnin häiriöiden jälkeen.
Vaikka häiriköinti sotki ja pilasi kymmenientuhansien Lordin ystävien iltaa, niin paikan päällä tehty tallenne on katsottavissa Keikalla.fi-sivustolta viikon ajan. Näin suorassa lähetyksessä pettyneet voivat katsoa koko esityksen tai suosikkipalansa uudelleen ilman liveen kohdistuneita häiriöitä.

Scream Stream – Scarctic Circle Gathering –show lähetetään Rovaniemeltä, Lordin aukion kupeessa sijaitsevasta Paha Kurki Rockhousesta.Mr. Lordi kertoi livekeikasta aikaisemmin näin:

"Rundimme keskeytyi niin yhtäkkiä, että jouduimme jättämään kaikki keikkojemme showelementit varastoon Saksaan. Mietimme, mitä voimme faneillemme tarjota, jos emme voi levitellä siipiä ja sahailla ihmisiä. Päätimme mennä sitten kerralla toiseen äärilaitaan ja päästää fanit oikeasti lähelle. Show on kaikin puolin riisuttu. Istumme ringissä ja tavoittelemme treenikämppäfiilistä. Luvassa on juttuja, joita fanit eivät ilman koronaa näkisi.”

"Tällä kertaa keikalla ei ole aikarajaa. Siitä lähdetään, että soitamme vähintään kolme tuntia. Suurimmat hitit soitamme joka tapauksessa, mutta nyt faneilla on mahdollisuus kuulla livenä myös biisejä, joita emme yleensä keikoilla soita. Rakennamme settilistan toiveiden perusteella."

Keikkalipun voi ostaa myös liven jälkeen shown tallenteen katsomiseen. Nettilippu maksaa 12 euroa.

Lisätietoja: https://www.keikalla.fi/
Lisätietoja: https://www.lordi.fi/


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Helsingin vampyyrit ... The Handmaid's Tale ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova