Tuorein sisältö

Studio Ghiblin noita-aiheinen elokuva valmistuu tänä vuonna

06.06.2020 klo 21.05 | Luettu: 1518 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Studio Ghiblin edellinen elokuva on vuoden 2014 Marnie - tyttö ikkunassa. Olemme sittemmin nähneet uutisia, joissa tämä legendaarinen animaatiostudio on julistettu kuolleeksi tai herätetty henkiin. Useampi projekti on tulilla, mutta tarkat tiedot ovat kiven alla.

Tänä vuonna valmistuu Gorô Miyazakin ohjaama Aya to majo, jonka englanninkielinen nimi on Aya and the Witch tai Earwig and the Witch. Kyseessä on elokuva, vaikka IMDb luokittelee sen tv-sarjaksi. (Johtopäätös tästä kaikesta: monikaan ei osaa japania.)

Leffa perustuu Diana Wynne Jonesin kirjaan nimeltä Earwig and the Witch. Jonesin kirjaan perustuu myös Gorôn isän Hayao Miyazakin elokuva Liikkuva linna. Gorôn töitä ovat elokuvat Maameren tarinat ja Kukkulan tyttö, sataman poika ja tv-sarja Ronja Ryövärintytär.

Aya to majo on tehty kokonaan tietokoneella. Päähenkilö on orpotyttö, jonka kammottava noita adoptoi. Tyttö ystävystyy puhuvan kissan kanssa ja käyttää terävää älliään pärjätäkseen.

Leffa kuuluu Cannesin elokuvajuhlien viralliseen valikoimaan, eli suosituksiin. Fyysiset festivaalit on tänä vuonna peruttu.


Lähde: Entertainment Weekly

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Top Gearin pääjuonta... Vanhanen: tältä näyt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova