Tuorein sisältö

Vanhanen: tältä näyttää kotimainen historiallinen spektaakkeli Peruna

06.06.2020 klo 22.00 | Luettu: 386 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Tämä ei ole uutinen, vaan vanhanen. Syksyllä elokuvateattereihin saapuu kotimainen elokuva nimeltä Peruna. Kun koronaviruskriisi oli heikentänyt leffauutisten virtaa kuukausien ajan, perunan keksineet amerikkalaiset tuikkasivat maansa tuleen ja sitä myöten jopa erään arvostetun elokuvasivuston 10 suosituinta otsikkoa käsittelevät politiikkaa. Tässä vaiheessa kaikenlaisia uutisia joka päivä aamusta iltaan tuijottava allekirjoittanut käänsi katseensa. Mitä ihmettä? Peruna-traileri on julkaistu. Jo huhtikuussa. Kotimaiselle taiteelle on hyvä antaa näkyvyyttä.

Peruna kertoo, kuinka peruna saapui Suomeen 1600-luvulla. Tutkivan journalismin eli Wikipedian mukaan perunasta tuli suosittu meillä vasta 1700-luvulla, joten elokuva varmasti pysyy jännittävänä. Kykeneekö startup-yrittäjä Untamo tekemään tiliä perunalla jo näinä vuosina, kun suomalaiset suosivat naurista?

Ohjaaja Joona Tena tunnetaan sellaisista teoksista kuin Supermarsu ja FC Venus. Ensi-ilta on 14. lokakuuta olettaen, että loppuvuoden päivämäärät pitävät paikkansa.V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Studio Ghiblin noita... Pearl Jam julkaisi m... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova