Tuorein sisältö

Rick and Morty: liikaa ennen liian pitkää taukoa, mutta onhan puolinopeus keksitty

08.06.2020 klo 19.00 | Luettu: 1201 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4
Jakso 8 - The Vat of Acid Episode


Periaatteessa sitä osaa varautua jo kaikkeen, mutta sarjalla on keinoja outoilla omaankin tasoonsa nähden. Miten olisi jakso, jossa Rick & Morty jäävät jumiin valehappoaltaaseen? Kelpaisi – mutta Morty haukkuu idean teennäiseksi ja tahtoo videopelien tallennusjärjestelmän tosielämään. Pitkä montaasi esittää, kuinka peli-idea sallii irtovitsit ja todellisen tarinan, jossa on sanoma ja kaikkea. Sarja on elementissään, kun Rick paljastaa karun totuuden teknologiasta – mutta kriisiäkään ei kauaa käsitellä, koska Rick janoaa yhä tunnustusta happoaltaalleen. Jakso siis hutiloi kaksi ideaa, koska tekijät eivät luottaneet niihin. 5/5.

Jakso 9 - Childrick of Mort


4. kauden jaksoja on selkeästi yliajateltu, mutta se on kaunista. Kun perhe lähtee retkeilemään, tilanne tietenkin ja varsin nopeasti kääntyy sellaiseksi, että luuseri-isän vaatimattomat erätaidot eivät vakuuta lapsia, mutta hänestä tulee niiden myötä kulttijohtaja, koska isoisä nussi planeetan kokoista organismia ja isoisä ryhtyi rakentamaan savilapsilleen yhteiskuntaa ja se yhteiskunta tuottaa luusereita, jotka ovat valmiita liittymään kulttiin. Jaksoa voi kritisoida. Monimutkainen asetelma syntyy niin silkkisesti, että tekisi kerrankin mieli puhua täydellisestä kerronnasta, mutta jälkimmäinen puolisko haukkaa liikaa yrittäessään kommentoida perhe-elämää samalla kun Mooses halkaisee veden ja tiedemies ja jumala ottavat nyrkkitappelun.

Jakso 10 - Star Mort: Rickturn of the Jerri


Kauden päätös osoittaa vaihteeksi, että riemastuttavasta ideaoksennuksesta voitaisiin kaikin mokomin siirtyä hillitympään todelliseen jatkuvuuteen, jota rajoitettiin tietoisesti sarjan alussa. Rick kloonasi tyttärensä aikaa sitten, mutta hän ei tiedä itsekään, kumpi versio on klooni, joten pysy kanavalla. Sarjan standardeilla se on rahvaanomaista, että perheen nahistelun kylkeen saadaan vain parodia ufoinvaasiosta ja Tähtien sodasta, mutta esimerkiksi kun Rickin kuolemattomuus alleviivataan tappelussa taas kerran, kohtauksessa on jälleen enemmän mielikuvitusta (mieleen jäävää kuvitusta?) kuin keskimääräisessä scifileffassa.

Rakastin kautta; lohikäärmejaksoa ehkä en täysin, mutta Rick haukkui sen itse tuoreeltaan ja uudestaan jaksossa 8. Useampi jakso hukkaa tilaisuuden olla rajattu klassikko, jonka voi näyttää tulokkaalle ilman selittelyä, mutta ei ole häpeä olla huono, jos on paras.


Sarjaa esittää Netflix ja HBO Nordic.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Turmion Kätilöt ei s... Total Guitarin lukij... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova