Tuorein sisältö

Kohua herättänyt lesboparin siunaus nähdään Subbarilla

31.07.2008 klo 12.33 | Luettu: 3803 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Rovasti Liisa Tuovinen siunasi Annukka Matilaisen ja Veera Langen rekisteröidyn parisuhteen heinäkuun puolivälissä Espoossa. Laajaa julkisuutta saanut Matilaisen ja Langen lesbosuhteen siunaus sekä tunteikas hääjuhla nähdään Subin tulevassa Meidän häät -sarjassa ensi keväänä.

Lesbosuhteen siunaus on luterilaisen kirkon virallisen linjan vastaista, ja siunaamisesta on tehty jo useita kanteluita Espoon kapituliin. Mediassa käydään parhaillaan vilkasta keskustelua aiheesta puolesta ja vastaan. Helsingin Sanomat (30.7.08) kirjoittaa aiheesta pääkirjoituksessaan mm. seuraavaa: "Siunaamisen tuomitsevat ovat sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevien liitot ovat vastoin Raamatun sanaa. Vapaamielisemmät katsovat, että Raamatun viitteitä homoseksuaalisuudesta voidaan tulkita monella tavalla".

Suomen laki hyväksyy samaa sukupuolta olevien kumppanien parisuhteen rekisteröinnit, mutta kirkon kanta homoliittojen siunaamiseen on edelleen ristiriitainen.






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tommy Lee harrastaa ... Jenkkiräppärin vaali... >

Keskustelut (5 viestiä)

Animal

Rekisteröitynyt 25.06.2008

31.07.2008 klo 12.42

Aika outoa, että raamattu ei anna lupaa homo parien vihkimiseen, mutta antaa luvan panna 5v poikia.
lainaa
Sparrow

Rekisteröitynyt 10.04.2007

31.07.2008 klo 12.54

Missä kohtaa annetaan lupa panna 5v poikia? Väittäisin että jos näin olisi, minä olisin siitä tietoinen.

Isän ja tyttären keskeinen seksi kyllä Raamatussa sallitaan ja jopa harrastetaankin sangen hyväksyvästi.
lainaa
LoneGoat

Rekisteröitynyt 07.08.2007

31.07.2008 klo 14.13

Sparrow kirjoitti:
Isän ja tyttären keskeinen seksi kyllä Raamatussa sallitaan ja jopa harrastetaankin sangen hyväksyvästi.
Tämän takia minäkin olen harras kristitty.
lainaa
Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

31.07.2008 klo 15.02

Sparrow kirjoitti:
Missä kohtaa annetaan lupa panna 5v poikia? Väittäisin että jos näin olisi, minä olisin siitä tietoinen.

Isän ja tyttären keskeinen seksi kyllä Raamatussa sallitaan ja jopa harrastetaankin sangen hyväksyvästi.


Ei välttämäti missään, mutta se on jo yleinen tapa katolisella puoliskolla.

Raamattuhan pitää lesboseksiä kivana juttuna.
lainaa
PliiPlyy

01.08.2008 klo 13.04

[quote]Vapaamielisemmät katsovat, että Raamatun viitteitä homoseksuaalisuudesta voidaan tulkita monella tavalla.[/quote]
Pikemminkin vajaamieliset.

Room 1:16-28: Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta". Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi. Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova