Tuorein sisältö

Perry Mason, osa 4: jokainen ruumiinavaaja tahtoo salaa olla pötkö huulipunaa

13.07.2020 klo 22.00 | Luettu: 319 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4


Ruumiin ryöstänyt Perry kärrää patologin paikalle. Patologi ei aluksi tiedä, mihin häntä tarvitaan, joten hän hourii sekavia pornosta, ruumishuoneella menettämästään libidosta ja fantasiasta, jossa hän on pieni ja pääsee naisen käsilaukkuun. Onko sarjan pakko kertoa murhista ja salaliitoista? Netissä ja animaatioissa toisinaan esiintyvä fantasia talon kokoisesta naisesta on hieman outo jopa treenatusti perversseissä silmissäni ja tässä olisi sauma selittää ilmiön psykologiset syyt yksilön näkökulmasta.

Saarnaajakin on kiehtova. Hullu emäntä kaatuili ja houri epilepsian vuoksi, mutta sarja osaa esittää hänet altavastaajana, kun setämiehet tahtovat "intohimon" kirkostaan pois (akka lupasi herättää lapsen henkiin). Alustavasti sympaattinen roisto on aina parempi roisto. Seurakunnankin hysteria pitää tämän merkityksiltään avoimen sivujuonen viriilinä.

Kun Perryn höperöityvä esimies (ja ihana mies) John Lithgow jatkaa nahistelua mairean syyttäjän kanssa ja elämä kaatuu vaarin niskaan, mielessä käy, olisiko loogisempaa kertoa tarina 74-vuotiaan herra Perryn viimeisestä tapauksesta kuin 45-vuotiaan törkyturpa-Perryn noususta. Näen silti järkeä siinä, kuinka sarja näin puolivälissä vahvistaa asetelmansa. Hollywood- eli tuhti kikkelimies -juoni oli vain edellinen keissi, johon viitataan ehkä viimeistä kertaa, kun Perry lähestyy vakaasti hyödyllisyyden rajaa.

"Herra Holmes on jäämässä eläkkeelle 90-vuotiaana." Täh? Jakso sijoittuu vuoteen 1932 ja netissä on veikattu, että tyhjästä tuleva Holmes-sana viittaa tuolloin julkaistuun Sherlock Holmes -leffaan, mutta kohtaus koettaa kylläkin sanoa, että aiheena on tuomari Oliver Wendell Holmes Jr.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: HBO Nordic


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tältä näyttää Rick a... Jude Law on Disneyn ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova