Tuorein sisältö

Perry Mason, osa 3: Jumalan epileptisin pässi

06.07.2020 klo 23.00 | Luettu: 1705 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3


Syyttäjän sormi osoittaa vaihteeksi kuolleen lapsen äitiä, joka muiden syntiensä paineessa melkein tunnustaa ja saa lisää vihaa niskaan. Perry Masonin ja oivaltavan kytän on lyötävä hynttyyt yhteen, mutta korruptiokyttä yrittää pitää kollegan hiljaisena. Oletan jopa Matlockin kaikki kaudet kokeneen tuijottavan tällaista ihan kivaa perussettiä naama liikahtamatta, vaikka kuminen popcorn menee suupieleen 2 sekunnin välein.

Vitamiineja suoneen vetävä pöhökutrinen "Jumalan karitsa" eli naissaarnaaja on kiinnostava kysymysmerkki. Hän tsemppaa äityliä: "et ole enempää syyllinen kuin minäkään". Jos sarja osaa asiansa, tämä oli ns. punainen silli, eikä freudilainen lipsahdus, tai ainakin totuus lampaasta on mutkikkaampi kuin on vielä arvattavissa. Jakson keskityttyä aiempaa hillitympään etsiväntyöhön, sekavat määkimiset ja Perryn ällöt ruumishuonetutkimukset niin sanotusti herättelevät odottamaan jatkoa.

Hallittu tyyli ja hahmovetoiset mausteet pitävät materiaalin mielekkäänä muutenkin, jos ansiot ovatkin juuri nyt vihjeitä ansioista. Luotan esimerkiksi siihen, että kuolleen lapsen vanhemmille tarjotaan lopussa jokin eheyttävä suunta, jos he eivät ole syyllisiä ja he selviävät hengissä. John Lithgow on pätevä Perryn esimiehenä, jonka pilkistävä dementia antaa Perrylle syyn nousta päävastuuseen vähitellen.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kun törmäät pihamaal... Jälleen löytöjä Meta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova