Tuorein sisältö

Dark 7/26: taidan jo ymmärtää mitä katson, eli pitäisiköhän opetella myös uusi kieli

25.07.2020 klo 23.00 | Luettu: 1996 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
Kreuzwege


Tsiigaa, äiti, ei apupyöriä! Eli tänään katsoin jakson lukematta juonikuvausta etukäteen. On riittävästi kiintopisteitä. Kerronta hyppii yhä enemmän 80-luvun ja nykypäivän välillä, mutta ymmärsin aina, mikseivät hahmot ymmärrä mistään mitään; "samaistuttavaa". Oiva Lohtanderiksi kehumani kyttä on tavallaan sympaattinen jörrikkä yrittäessään päteä, vaikkei hän välttämättä ole kärryillä omankaan aikansa eli 80-luvun arjesta.

Lohtanderin muistiinpanot pitävät yhden kytän liikkeessä nykyajassa. Toinen haravoi ydinvoimalan seutua ja röllin mökkiä, joissa on tapahtunut kummia. Kumpikin on selkeästi yhä varmempi siitä, että on enemmän kaikkea, mitä he eivät ymmärrä kuin he arvasivatkaan. Toinen vakuuttuu aikamatkailun aitoudesta ja arpisen äijän syyllisyydestä.

Se on jo konkreettista scifiä, kun vanhempi menneisyyteen päätynyt poika on vähällä moikata nuorempaa kohtalotoveria, mutta partahihhuli varoittaa sotkematta ajan virtaa: jokainen on jo omat isovanhempansa karkeasti sanoen, joten ei häslätä. Yhä useampi hahmo tuntee ajan virran haurauden, joten selittelyn perään varmasti saadaan käänteitä.

Se taitaa olla ensimmäinen selkeä ja tyydyttävä välietappi, kun vanhempi poika palaa omaan aikaansa. Hän teki reissun ja oppi jotakin, joten sivujuonen arvoa ei tarvitse arvuutella. Nyt hän voi siirtyä seuraavaan.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Seuraavat Putous All... Tieto lisää tuskaa, ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova