Tuorein sisältö

Dark 16/26: oi, juuri näin - juuri näin jotakin voisi oikeasti tapahtua

12.09.2020 klo 23.00 | Luettu: 410 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 6:
Ein unendlicher Kreis


Hyvien jaksojen putki jatkuu, mutta pelkäänpä, että tämä oli se hetki, jona olisin rakastunut sarjaan, jos niin koskaan kävisi. Jakso mukailee mm. Game of Thronesista tuttua jippoa, jossa kerronta rauhoittuu korostaakseen yhtä asiaa. Sen maistaa, että tämä on tärkeä päivä. On normaalia pidempi katkeamaton otos läsnäolon tuntua tehostamaan ja muuta. Seurannassa on monia hahmoja, mutta sarjan standardeilla se on "yksi asia", että vain Jonas on aktiivisesti seuraamamme versio itsestään. Muut ovat takaumassa.

Voi juku, jokin muuttuu! Jakson nimi on "loputon kehä". Ei muutu.

Tulevaisuudessa ja menneisyydessä käynyt Jonas on palannut päivään, joka edeltää käännettä, joka johti hänen syntymäänsä. Hänen pitää itsetuhoisesti estää aikuisen isänsä itsemurha ja lapsi-isänsä aikamatka, mutta tämä oli arvattavissa: Jonas paljastuu itsemurhan ja aikamatkan syyksi.

Nuori Jonas luuli, että vanha Jonas antoi hänelle tilaisuuden muuttaa kaiken. Aikamatkamummo ilmestyy selittämään, että vanha Jonas järjesti tämän, jotta kaikki menee kuten ennenkin. Eikö Jonas silti voi muuttaa kaiken juuri nyt? Nyääh, computer says no, ilmoittaa mummo saatana. Mummo on nähnyt vaihtoehtoisen todellisuuden ilman Jonasia, tms. Wut? Nyt olisi tuhannen taalan paikka tarjota konkretiaa, mutta ainoa tapa muuttaa kaikki on yhä olla muuttamatta mitään.

Vertaus kokemastani matkasta: 13-vuotias hormonihirviö päättää olla kapinoimatta vanhempiaan vastaan vielä, koska se on selkeämpi irtiotto, kun hän alkaa vetää viinaa ja huumeita vasta 27-vuotiaana pussailtuaan Nöpö-nallea siihen saakka. Tok tok, big brains.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 2-5 --- Jakso 2-7 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Disney+:n The Mandal... DC Fandome on käynni... >

Keskustelut (2 viestiä)

qwerypro

21.09.2020 klo 09.35

Eikö lisää ole tulossa?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

23.09.2020 klo 22.41

Pian on. Pidin pienen Disney+ -tauon.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova