Tuorein sisältö

Niko Ranta-Ahon huumejuttua perkaava Katiska Ruudussa: 'taskut täynnä kolaa'

10.08.2020 klo 15.56 | Luettu: 718 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ruudun neliosainen true crime -dokumenttisarja Katiska avaa perusteellisesti Suomen rikoshistorian suurimman huumejutun taustoja sekä sen päätekijäksi epäillyn Niko Ranta-ahon tarinaa.

Kaikki syytteensä pääosin tunnustanutta Ranta-ahoa uhkaa jopa 13 vuoden vankeus ja 4 miljoonan euron vahingonkorvaukset. Ranta-aho kertoo yksinoikeudella oman näkemyksensä tapahtumista ja vastaa kysymyksiin, joita monet tällä hetkellä miettivät.

Ranta-ahon lisäksi sarjassa kuullaan hänen lähipiiriään sekä lukuisia muita tapaukseen ja Ranta-ahon elämään liittyviä henkilöitä. Ääneen pääsee myös Sofia Belórf, jonka avoliitto Nikon kanssa karahti kiville kesken dokumentin teon.

Niko Ranta-aho oli parikymppisenä pahassa huumekoukussa ja katosi välillä myös perheeltään.

"Nikolla oli kaverin polttarit, jotka sit eskaloitu sillai et sieltä lähdettiin festareiden kautta ulkomaille", Ranta-ahon lapsuudenkaveri Janne kertoo.

Myös Niko Ranta-ahon pikkusisko Jasmin Ranta-aho muistaa tapauksen hyvin: "Oli pari päivää kateissa ja sit se oli kavereille just kertonut, et hän aikoo lentää jonnekin Amsterdamiin. Ja ei siinä tainnu sit mennä kun päivä tai kaks, kun Niko soitti itkien sieltä Amsterdamista, että hän haluaa nyt sinne hoitoon. Et ottakaa hänelle ensimmäinen mahdollinen lento, et nyt ei oo enää hyvä olla."

Ranta-aho lensi takaisin Suomeen ja huomasi matkalla taskussaan yllätyksen.

"Mä olin niin sekaisin, et mulla oli itseasiassa taskut täynnä kolaa, kun mä palasin Suomeen", Ranta-Aho muistelee.

Katiska-dokumenttisarjan ensimmäinen jakso on nyt Ruudussa. Neliosaisen sarjan uusi jakso ilmestyy aina maanantaisin. Katiska näkyy vain Ruutu+-tilaajille.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Farmi Suomen kuvauks... Hilary Swank matkust... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova