Tuorein sisältö

Brave New World 1-8: kerrankin Star Warsin esiosia kopioidaan

18.08.2020 klo 23.00 | Luettu: 1662 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Monogamy and Futility, Part 2


Jedejä rohkaistaan rakastamaan. Vain kiintymys eli parisuhteet ja niihin kuuluva mustasukkaisuus ja puolison suosiminen systeemin kustannuksella on kielletty. Tässä sarjassa vapaa seksi on vastaavan filosofian näkyvimpiä ilmentymiä, joten nyt ymmärrät tilanteen syvällisellä tasolla, kun Mace Windu pökkii Yodaa fanitaiteessa.

Olen harrastanut ajatusakrobatiaa kauden mittaan, mutta tänään irtoaa vain kuperkeikka, joka sattuu alaselkään ja päättyy pieruun. "Jedi" ja vieraileva juntti kehtasivat kiintyä samaan "jedittäreen". Pahaa mieltä kolmiodraamasta seurasi ja nyt ollaan pimeällä puolella ja juntista tulee droideille oikeuksia vaativa populisti tai jotakin. Epäloogisesti näytelty nariseva tekoälydiktaattori tahtookin kapinan, tai sitten ei: tekoäly ja duunarien asema ovat yhä löysiä sivumainintoja. Kommentoidaan junttia - prööt - siten, että useinkin köyhiä villitsee vastaava lellipentu, jota ei muka lellitty tarpeeksi (Trump).

Mitä pidemmälle katsoin jaksoa, sitä enemmän tunsin katsovani paremmin näyteltyä, mutta vähemmän kiinnostavaa versiota Kloonien hyökkäyksen ja Sithin koston hahmovetoisesta puolesta. Lavastuksen tyyli, korvesta pelastetun päähenkilön synkistely, äititrauma ja kohtalo pahuusjuonessa, jne. Iso ero on se, että tässä tapauksessa päähenkilön opastuksen mokaavia tyyppejä ja heidän kulttuuriaan ei ole myyty katsojalle sivistyksen huippuna, joten oivallettavaa on vähemmän (tätä jaksoa ajatellen).


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tamperelaisyhtye Kas... Ensivilkaisu: LeBron... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova