Tuorein sisältö

Dark 8/26: synkkiä tekoja aikamatkalla, eli sarjahan toimii 7 tunnin selittelykurssin jälkeen

01.08.2020 klo 22.00 | Luettu: 709 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Was man sät, das wird man ernten


Jos aikamatkustus olisi mahdollista, surmaisitko Hitlerin kehtoon? Saksalaisen vastaus: puristaisin pään irti, saatana, ja kusisin päälle! Toisin sanoen 50-luvulle matkustanut kyttä Ulrich on vakuuttunut, että dementoitunut käpy on murhaaja, joten hän päättää eliminoida kyseisen henkilön nuorena.

Kliseen toteutus vakuuttaa. Teon hirveyttä ei peitellä. Motiiveista muistutetaan. Sarjan alussa en erottanut hahmoja toisistaan, mutta ymmärrän nyt, kuinka Ulrichin moraalisen kompassin vikoja ja vikojen syitä on avattu. Ulrich on häkeltynyt ja hän yrittää turvautua vahvistusharhaan ennen räyhää, mutta todellista myötätuntoa ei heru, vaikka uhri on tässä vaiheessa kiusattu poikanen.

Sitä ei vielä tarvitsekaan vahvistaa, oliko tämä aito käänne, joka muuttaa kaiken, mutta tämä vaikuttaa erilaiselta kuin aiempi selittely. Selittelykin tuntuu olevan käännekohdassa, kun mysteerihahmot keskustelevat aikamatkoista ja juurikin kysyvät, voiko mitään muuttaa. Ulrichin menneisyyteen jättämä kännykkä mahdollisesti auttoi kellopappaa luomaan vempeleen, jolla on merkitys tulevaisuudessa, joten siitä päätellen Ulrichin reissua vastaava reissu on osa nykyistä kiertoa, tms, pms.

Kaikkea ei tarvitse ymmärtää, kun tarina on ankkuroitu johonkin, ja jakso vakuuttaa sekä hahmojen että sääntöjen olevan harkittuja. Nimikin on suomeksi "sitä niittää, mitä kylvää", joten nyt peukkuni jöpöttävät.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Myös Courteney Cox p... Luokkakokous 3:n kuv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova