Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 2: ennen oli kiusaajat rautaa, hiio-hoi

29.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 2136 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 3, 4 ja 5:
Esqueleto, Cobra Kai Never Dies ja Counterbalance


Nostalgia on vain pieni osa sitä, miksi sarja on harvinaisen helppoa katsottavaa. Perusidea, eli se, että kakarat ja sedät saattavat mätkiä ilman realistisia seuraamuksia (mutta karman lakeja noudattaen), toimii noin kolmella (3) tasolla. Hauska kärkevyys auttaa nielemään kätevyyden. Perusidea on takuu hahmonkehityksestä: nössöstä hernekepistä tulee jo ninja ja pulska tyttö aloittaa treenit. On myös selvää, että leppoisan joutava komedia saattaa huipentua inspiroivan kornisti kuin Karate Kidit ja Rockyt.

Asian ytimessä ollaan, kun tyttö ilmestyy dojolle. Sensei Johnny ei ala mitään likkoja kaitsemaan! Maksavia asiakkaita on nolla, joten hän harkitsee uudelleen ja onnistuu jopa motivoitumaan, kun tyttö kertoo nettikiusaamisesta. Kun Johnny oli nuori, hän kiusasi muita rehellisesti päin naamaa, joten ihan suututtaa sellaiset salakavalat nörtit!

Hernekeppi kehittyy ehkä liiankin nopeasti, kun hän näiden jaksojen aikana häviää koomisesti aloittelijalle, vaikka hän lopussa potkii raggareita niin villisti, että todellisuudessa hän päätyisi nuorisokotiin. Olennaista on se, että mälsät lakijutut on jätetty pois ainakin toistaiseksi. Tappelu on "oikeutettu" kosto ja Cobra Kai -dojon onnettoman mainoskampanjan pelastus.

Ennen sitä Johnny ehti masentuneena ja kännissä luopua leikistä ja piirtää kikkelin arkkivihollisensa LaRusson autokaupan banneriin. Molo on vaikea miehen niellä, joten LaRusso pikkumaisuuttaan manipuloi Boratin managerin Azamatin nostamaan Johnnyn vuokraa. Putkeen ei mene edes se, että Johnnyn ensimmäinen oppipoikasuhde toimii, kun siitä pahastunut biologinen poika hakee kontaktia LaRussoon. Nappuloiden asettelu ei eksy liian kauas karatesta (vaikka asia kävi mielessä) ja potentiaali kasvaa. Todellinen Rocky-hetki pitää yhä ansaita.

Simppeli vitsi, jossa karate-kakara ähkii huoneessaan, toimii luontevasti, mutta se ei, kun toinen kakara lupaa antaa jotakin isoa ja kovaa housuistaan, mutta sitten se onkin vain koru, mutta sitten koru onkin vain rihkamaa, koska hän aikoo antaa housuistaan muuta kovaa myöhemmin. Tämä jäi mieleen, koska kiittelin pilottijaksoa oikolukukertojen määrästä ja tämä jos jokin on vitsin hiomaton versio. Vähän pitää nipottaa jo jännityksen vuoksi.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Kausi 1 - Jaksot 1 ja 2 --- Kausi 1 - Jaksot 6, 7 ja 8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rikoksen anatomian t... Tänään televisiossa,... >

Keskustelut (1 viestiä)

MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

01.11.2020 klo 13.24 1 tykkää tästä

Danielin ostarimöykäröinnissä jäi häiritsemään, että sivullisille koituvat seuraamukset lakaistiin aivan maton alle. Vaimo jaksoi vähän muistuttaa että mites ne muut vuokralaiset ja Daniel oli että ainiin, ja sitten hän ja kässäri ilmeisesti unohtivat koko asian.

Pidän tätä muuten siitä esimerkillisenä komediana, että parin ekan jakson ajan en tajunnut katsovani komediaa. On hirveän virkistävää kun joka välissä ei signaloida katsojalle että tämä oli muuten hauska juttu, nyt pitää nauraa.

Lisää pisteitä myös siitä, että Johnnya tekee kaikesta huolimatta mieli halata vaikka hän usein möykäröi jopa hyviä asioita tehdessään. Machoilua en arvosta, mutta oman rikkinäisyyden ja vaikean kasvatuksen kanssa kamppailun tunnistan ja koen myötätuntoa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova