Tuorein sisältö

The Mandalorian 2-1: Dunen hiekkamato vastaan olifantti

30.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 3752 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
The Sheriff


Jakso menisi täydestä videopelissä, joissa syvällisyys on suhteellisempaa. Vaikka pelaajalla on kiiltävä haarniska, toki hän haluaa legendaarisen hahmon romupanssarin, koska numerot ovat parempia ja hymyilyttää. Haluat siis Boba Fettin haarniskan, kysyy NPC nimeltä Timothy Olyphant. Paina "4", jos haluat tietää, miten sen sain - sori jos et, ohjaaja painoi jo puolestasi. Ammu nyt 10 womp ratia ja etsi 10 Luke Skywalkerin päiväkirjan sivua, niin sitten lähdemme taistelemaan hiekkamatoa vastaan.

Toisin ilmaistuna: jakso on korkeatasoista fanifiktiota. Ei "kuin sitä", vaan tasan sitä, mitä amatööriryhmä tekisi rahalla. Tatooinella on jo poseerattu samoissa asennoissa kuin leffoissa, joten nyt vilkaistaan sivummalle. Tuotantosuunnittelu ei ole ainakaan huonontunut. On kivaa, että kuva tuskeneista eli hiekkakansasta laajenee, kun mando on halukas työskentelemään heidän kanssaan. Jakso on pisin tähän mennessä ja hieman pitkitetty, mutta ottelu jättimatoa vastaan on komeampi kuin useimpien sarjojen huipennukset.

Mihin jäi innostunut huutomerkki? No: hittoako mando matoja ja haarniskoita jahtaa? Pitkän aikavälin tavoitteeksi vahvistettiin se, että vauva-Yodan kansa on löydettävä. Siinä ei ole päätä eikä häntää, että mando vaihtaa planeettaa selvittääkseen, pitääkö huhu tuntemattoman mandon vilahduksesta paikkansa, jos semmoinen vaikka jotenkin jeesaisi (edes niin ei käy). Alustavaa logiikkaa olisi siinä, jos mando lähtisi Dagobahiin Yodan mökissä tumputtaakseen ja suoörkin surmatakseen, jos nostalgiaa on saatava.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 2-2 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallican tyypit ei... Rage Against The Mac... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova