Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery 3-4: ensin kasvismakkara, sitten Trumpin vaalitappio ja nyt tämä?!

07.11.2020 klo 22.00 | Luettu: 1808 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 4:
Forget Me Not


Jakso panostaa tyttöön, jonka sisällä on tursas. Käsikirjoitukseen liimatut keltaiset laput näkyivät viimeksi, kun tyttö hutiloitiin mukaan. Varttia myöhemmin? Hän & Michael ovat tursasplaneetalla etsimässä parannusta tursaan muistinmenetykseen, mutta tursaiden ja niiden isäntien symbioottinen kulttuuri on kriisissä, joten sankarit kohtaavat rasismia ja juonittelua zen-puutarhassa, joka vastaa YK:n päämajaa. En kutsu hutiloinniksi tätä, mutta meni hetki kalibroitua, kun Discovery ja tyhjää lyövä The Mandalorian ovat saman päivän tarjouksia.

Sankarit hyppäävät lätäkköön, joka on hipin kaleidoskooppi. Tyttö muistaa saaneensa tursastartunnan poikaystävältään Tuure Boeliukselta, joten nyt hän on kytköksissä tursaan muihinkin entisiin isäntiin. Okei...

Ehdin nähdä otsikoita, joiden mukaan jakso mullistaa pelin trans- ja ei-binäärisillä hahmoillaan. Tytön poikaystävä vaikuttaa homoseksuaalilta, kuten kaikkien teinityttöjen ihannepoikaystävät. Siinäkö se oli? Poika kuolee takaumassa, joten jos hän edustaa vähemmistöä, tämä vaikuttaa "Bury Your Gays" -kliseeltä. Yksi "haudattu homo" heräsi kuolleista aiemmin, joten tulokaskin toki saattaa palata lihaksi ja vereksi. Riittääkö jo se, että hän on läsnä mielikuvitusversiona?

Kaleidoskoopin luoma psykoosi on liikuttava. Monisieluinen tyttö on oletusarvoisesti samaistuttavin Star Trek -hahmo allekirjoittaneelle, enkä tylytä Dataa herkästi. Innostun aina potentiaalista (kuten Mortal Kombatin Shang Tsungista ja Doom Patrolin Crazy Janesta), mutta siitä ei ole takeita, että monisielun käsikirjoittaja on introvertti, joka tietää, kuinka keskustella itsensä kanssa.

Googlen mukaan tytön näyttelijä käyttää itsestään määritelmää ei-binäärinen ja pojan näyttelijä on transmies, joten se on kiistattoman modernia, jos he saavat näytellä hahmoja, joihin he samaistuvat. Tursaan taltioimat sivupersoonat ovat hauska tapa selittää möliseville lihaasyöville äärihomeovestiiteille, että on muitakin ajattelutapoja, mutta näen sieluni silmin sen, kuinka idea saattaa unohtua.

Tähtireessä aikamatkasta traumatisoitunut miehistö riitelee, mutta mykkä mustavalkokomedia saa heidät halailemaan. Tätäkään ei kannata liikaa ajatella; tämäkin tuntuu hyvältä. Jos Tähtiliitto aiotaan uudelleenrakentaa, pitää miehistön löytää utopistinen sävel keskuudestaan.


Keskiarvo 33 jakson jälkeen:


< Jakso 3-3 --- Jakso 3-5 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pete Parkkonen julka... Jim Carreyn näyttele... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova