Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery 3-8: Michelle Yeohin dementiaan samaistuu, kun keijuplaneettaa pommitetaan

05.12.2020 klo 22.00 | Luettu: 768 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 8:
The Sanctuary


Jakso vyöryy nopeasti ohi, mutta: häh?

Avustamaton tulkintani on tämä. Michaelin poikaystävä on örkkikuiskaaja, joka on päätynyt suojelemaan jättimatoja. Hänen kotiplaneetallaan on keijuongelma. Kuiskailu auttaisi, mutta kuiskaajan kuiskaajaveli on mulkku ja planeettaa pommittaa vihreä täti. Jakson alussa täti syöttää jättimadolle sukulaispoikansa, joka on aiemmin näkemämme roskaplaneetan päällysmies eli Spider-Man 3:n emo Tobey Maguire (vihreänä). Matojen ohella tätiä kiinnostaa sininen äijä. Sininen äijä on USS Discoveryssä, koska roskisplaneetalta pakeni muitakin, kun kuiskaaja sieltä pelastettiin. Discovery koettaa lopettaa pommituksen diplomaattisesti, mutta sitten pommikonetta päätetään räiskiä. Nyt Discovery voi toimia kuiskaajien kaiuttimena ja keijut palaavat mereen. Täti jää kaunaiseksi.

Tuohan melkein kuulosti loogiselta? Isoin roisto on helppo tunnistaa? Kaikki vaikuttaa liittyvän kaikkeen (syystä tai toisesta)? Melkein muistamme nähneemme jonkun sinisen äijän aiemmin?

Muutama stressihormoni aktivoitui, kun mukana on muutakin nippelitietoa universumin tilasta ja pahan Michelle Yeohin dementiajuonta käsitellään keskellä kiihkoilua ikään kuin se olisi osa sitä. Hahmojen herttaisuus pelastaa paljon.

Monisieluinen tyttö ilmoittaa, että hänen pronominejaan ovat them/they. Pidin tästä luvattoman paljon. Sanat them/they viittaavat tietyissä yhteyksissä yhteen henkilöön, mutta silmä lukee ne monikkona, kun niitä yritetään käyttää moderneina sukupuolineutraaleina ilmaisuina. Sarjan monisieluinen henkilö on sukupuolineutraali - ja kokoelma henkilöitä. Hän on tyylipuhtaasti them/they.


Keskiarvo 37 jakson jälkeen:


< Jakso 3-7 --- Jakso 3-9 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Mandalorian 2-6:... Suomessa kiekko tauo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova