Tuorein sisältö

Barbaarit 1-5: kun partasi rehottaa, voit alkaa ehottaa, vihjasi leskirouva

09.11.2020 klo 22.00 | Luettu: 1558 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Treason


Varsinkin tänään "valkoinen pelastaja" -klisee on selvä, vaikka kaikki ovat valkoisia saksalaisia. On helpompaa satuilla, että ulkopuolelta tuleva ajattelija yhdistää klaanit, kuin panostaa sankariin ja kulttuuriin.

Katselurytmini (2 jaksoa viikon välein) vaikuttaa asiaan, mutta koen sarjan vetävän siksakkia tyhjäkäynnin ja tehokkuuden välillä. Entinen barbaari on nyt entinen roomalainen. Roomalaisille valehtelu on taktinen etu, mutta tarvitaanko siihen vielä puoli jaksoa, ennen kuin hän puhuu barbaarien neuvostolle? Roomalaisen käskystä hän vie barbaareilta pojat... jotta helpotus olisi suurempi, kun hän sanoo, että läpällä hän vain kiusasi? Kidnappauksien ja puheen väliin jäävää aikaa korostetaan parrankasvulla. Tunsin omanikin venyvän.

Parta perustelee lähinnä kolmiodraaman. Tupla-Ex nai sankarittaren käytännön syistä. Naisen sydämen valittu tempaisi kännit ja vaikutti kuolevan saman tien. Vasta kun parta rehottaa, jalo impi vaihtaa miestä. Rakastan kolmiodraamoja! Juu en. Mutta tragedia tuli selväksi? Nyt Tupla-Ex sheivaa. Vankina koko tämän ajan olleella kakkosjätkällä sen sijaan on sama sänki.

Jakson nimi on (suomeksi) "Petturi", koska Tupla-Ex on sitä aina jollekin, mutta sitten se onkin modernilta braatvursti-saksalaiselta näyttävä elämäntapa-petturi, joka pettää rutiinilla, kun Tupla-Exän läpinäkyvä juoni oli vähällä onnistua.

Pih. Sarja saa kaipaamaan Shakespeare-tulkintoja, joissa sylki lentää laajemmassa kaaressa ja älyllisesti.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Parhaimpien kitarist... Metallican Lars ja K... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova