Tuorein sisältö

The Mandalorian 2-4: piu piu piu ja sitten tämä tankki voisi lentää

20.11.2020 klo 22.00 | Luettu: 6893 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 4:
The Siege


Pottapäitä ja tarkoituksella kehnojen örkkimaskien kantajia ammutaan taas käytävissä. Leijuvalla tankilla ajetaan karkuun Jedin paluu -prätkiä ja Tie Fightereita. Käytäväkokoelma posahtaa. Lihaisa Gina Carano heittää uskottavan niskalenkin tai jotakin ja Carl Weathers myy ilmeillä sen, että nyt tapahtuu. Liike-energiassa on turhan paljon viittauksia vanhaan, mutta puolet siitä toimii niin hyvin, että toivoin äksönin (ja vauva-Yodan) olevan osa oikeaa tv-sarjaa.

Miksi mikään tapahtui? Muistaakseni mandon alus tarvitsi lisää huoltoa, joten odotellessaan tai maksaakseen hän suostui taas heittämään satunnaisen keikan. Kun hän sen aikana saa tietää, että Pollos Hermanos on hengissä, hän katuu vauva-Yodan jättämistä julkiselle paikalle, mutta ei siinä sitten mitään.

Ahsoka Tanoa ei nähdä vielä, vaikka hänet mainittiin, joten toivon hänen debytoivan vasta kun mando on valmis liittymään pysyvästi johonkin tiimiin. Tässä ei ole päätä eikä häntää, että mando on taustaobjekti satunnaisten sivuhahmojen kiihkoilutehtävissä. En niele sitä puolustusta, että tämä on kuin vanhan ajan länkkärisarja, sillä muistamani simppelit seikkailusarjat virittelivät kuhunkin jaksoon pientä sanoman tai opetuksen tynkää kuten vanhat piirretytkin. Viimeisimmät jaksot ovat komeaa, absoluuttista ajanhukkaa.

Huomasin, että sivulauseet alustavat tulevaa. Ja että mandon suu näkyy. Kaikki rummut soikoon.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-3 --- Jakso 2-5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Maikkarin suosikkioh... Saksalaisen metalliv... >

Keskustelut (7 viestiä)

CmoonMan

21.11.2020 klo 22.15 7 tykkää tästä

Jos tuntuu ajanhukalta niin voi olla katsomattakin?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.11.2020 klo 22.38 4 tykkää tästä

Niin voi ja sitten 100% kriitikoista suosittelee kaikkien sarjojen kolmansia kausia (mikä on melkein tilanne nytkin).
lainaa
Juu

22.11.2020 klo 00.36 3 tykkää tästä

Voisin sitten sulloa sukan perseeseen. Voisin alkoholisoitua. Vetää tupakkaa ja kuolla syöpään.

Piu piu piu piu.. Mutta Ashoka Tanoa eikä viljoa näkynyt.

Vauva Yoda

Lähen paskalle.
lainaa
Jepjep

22.11.2020 klo 06.10 10 tykkää tästä

Niin, tästä(kin) sarjasta saa paljon enemmän irti, kun siihen jaksaa esim keskittyä sen verran, että muistaa mitä aiemmin on tapahtunut. Tämä sarja kuitenkin kehittää juonta aika varkain, sitä pitää oikeasti katsoa että tietää missä mennään.
lainaa
sgdhdehd

22.11.2020 klo 22.22

Tätä pitää jo seurata pelkkien erikoisedektien takia, kyllä Disney on sen ansainnut.
lainaa
MandoNo5

23.11.2020 klo 11.40 1 tykkää tästä

Aika samoilla linjoilla Jarin kanssa. Tykkäsin ekasta kaudesta kovasti mutta nyt sama, lähes joka jaksossa toistuva kaava alkaa hieman puuduttamaan.

Mandolla on joku ongelma ja jotta ongelma ratkeaa, hänen täytyy suorittaa joku tehtävä. Juoni ei ole mielestäni kaiken kaikkiaan kovinkaan kummoinen ja missä tosiaan ne opetukset ja sanoma jotka olen itse aina yhdistänyt Star Warsiin, varsinkin alkuperäiseen trilogiaan. Kai niitä on silti vähän rivien välissä.

Näyttävää, viihdyttävää, mutta aika sielutonta pintaliitoa. Silti ihan jees, annan 7/10 toiselle kaudelle sen puolivälissä hyvän meiningin ja viihdearvon vuoksi. Arvosana olisi ainakin pykälän alhaisempi jos pitäisi käydä oikein kriittiseksi.
lainaa
MiksuS

24.11.2020 klo 20.40 2 tykkää tästä

Hah, ja höpö höpö. Sarja on mitä parhain! Erittäin hyvää viihdettä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova