Tuorein sisältö

Tästä ei välttämättä palata normaaliin: ensi vuoden Warner-leffat Matrixista Duneen debytoivat myös suoratoistossa

03.12.2020 klo 21.15 | Luettu: 1434 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


HBO Max on Yhdysvalloissa tänä vuonna aloittanut "hitusen kalliimpi HBO", jota koskevat uutiset eivät tarkoita sitä, että sama asia tapahtuisi Suomen HBO Nordicissa. Tällä uutisella saattaa kuitenkin olla suuria vaikutuksia koko elokuva-alaan:

Ensi vuoden kaikki Warner Bros. -elokuvat debytoivat HBO Maxissa samana päivänä kun ne saapuvat teattereihin. Leffat pyörivät HBO Maxissa kuukauden ja sitten ne (tähän tietoon) noudattavat normaalia elinkaarta, eli ensimmäisen kuukauden jälkeen kukin leffa saattaa yhä pyöriä teattereissa.

Wonder Woman 1984 saa tällaisen käsittelyn jo tänä vuonna. Ensi vuoden Warner-leffoja ovat mm. The Matrix 4, Dune, Godzilla vs. Kong, The Suicide Squad, Mortal Kombat, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Space Jam: A New Legacy, Tom and Jerry ja Sopranos-sarjan esiosaelokuva The Many Saints of Newark.

Ennen koronaviruspandemiaa Hollywoodin studiot pohtivat, onko leffat mahdollista tuoda koteihin jo kuukauden tai parin kuluttua siitä, kun ne debytoivat teattereissa. Elokuvateatterit vastustivat ajatusta, mutta koronavirus on heikentänyt niiden neuvotteluasemaa melkoisesti.

Virallinen väittämä on se, että suunnitelma koskee vain ensi vuotta ja Wonder Womania. Warner tahtoo nähdä leffansa isolla kankaalla. HBO Max ei ole yhtä suosittu kuin Netflix ja Amazon Prime, joten suunnitelma varmasti piristää suoratoistokilpailua, mutta se on asia erikseen, montako kallista leffaa kannattaa tarjota kuukausimaksulla pidemmän päälle.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tältä näyttää Renny ... Saara Aallon jouluko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova