Tuorein sisältö

The Third Day 4/6: Naomie Harris ja etu-goatsen salaisuus

26.11.2020 klo 22.00 | Luettu: 1005 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Monday - The Mother


Oli hyvä tietää etukäteen, että Jude Law sekoilee vain sarjan puoliväliin saakka. Kiinnostuneena pohdin, missä määrin hihhulisaaren outous on äijän kuvitelmaa, mutta nyt pitää tyytyä väliaikahuipennukseen ja maistella muita aromeita, kun ohjaaja ja sankari ovat vaihtuneet. Onnistuinko? Jaa.

Tunnelma on tarkoituksella vähäenergisempää, kun saarelle saapuu Naomie Harrisin näyttelemä nainen kahden tyttärensä kanssa. On heidän vuoronsa törmätä epäkohtiin, jotka paikalliset yrittävät selittää. Tiedämme kultin olevan totta, mutta ei uusikaan päähenkilö ole täysin tolkuissaan.

On nokkelaa, että samat kohtaukset tekevät hänestä sekä samaistuttavan että arveluttavan. Tumma nainen epäilee juntteja rasisteiksi ja raiskaajiksi. Voit arvata miksi. Jos saari olisi tunnettu lomakohde, jonne yksinhuoltaja saapuu hyvässä uskossa, tilanteet antaisivat syitäkin reagoida napakasti. Mutta miksi viedä nuoret tytöt perähikiälle, jos olet valmiiksi stressaantunut ja jyrkät tuomiot tulevat kuin apteekin hyllyltä? Nainen väittää reissun olevan syntymäpäiväyllätys, mutta hänellä on salattu motiivi, eikä varsinkaan se selitä vielä sitä, miksi hän vaarantaa tyttärensä.

Jakso on looginen ensimmäinen näytös kolmen näytöksen "elokuvassa" kuten jakso 1, mutta on erojakin. Harris on pätevä näyttelijä, mutta Law on tähtinäyttelijä. Hiipunut energia kommentoi vähintään päähenkilöiden eroja (Law näytteli huithapelia), mutta tällä kertaa "tuplapitkä leffa" tuntuu pitkitetyltä leffalta muusta laadusta riippumatta. Mysteeri on edennyt tai uusiutunut sen verran, että hihhulit ovat alakuloisia ja maisemissa on hedelmällisyyteen viittaavia niin sanottuja etu-goatse-maalauksia, mutta ensisijaisesti jakso tuntuu jatko-osalta, joka yrittää tehdä saman uudestaan heikommalla menestyksellä.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Turhista julkkiksist... Virus aiheuttaa nuor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova