Tuorein sisältö

Tarvittiin Ben Stiller, Jack Black ja Robert Downey Jr. kaatamaan Jokeri

18.08.2008 klo 08.42 | Luettu: 1738 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ben Stillerin, Jack Blackin ja Robert Downey Jr:n tähdittämä Tropic Thunder oli viikonlopun katsotuin elokuva Yhdysvalloissa. Aikuisyleisölle suunnattu kreisikomedia näyttelijöistä oikean sodan keskellä ei kuitenkaan ollut odotetunlainen hitti. Teattereihin vaivautuneille leffa on tuntunut kelpaavan oikein mainiosti ja kriitikot ovat kehuneet sitä kilpaa. Downey Jr.:n suoritusta metodinäyttelijänä, joka tekee roolinsa vuoksi ns. käänteiset Michael Jacksonit, on erityisesti kiitelty.

Viidentenä viikonloppunaan viimeinkin toiseen sijaan tyytynyt Yön Ritari keskittyi rankaisemaan Tähtien Sotaa. Elokuva paitsi keräsi enemmän yleisöä kuin Tähtien Sota -animaatio The Clone Wars, myös nousi kaikkien aikojen toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi Yhdysvalloissa ohi alkuperäisen Tähtien Sodan vuodelta 1977 (kun inflaatiota ei oteta huomioon).

Star Wars: The Clone Wars ei kiinnostanut ketään, jos vertailukohdaksi otetaan aiemmat Tähtien Sota -elokuvat. Kriitikkojen armotta ruoskima leffa on kuitenkin vain samannimisen tv-sarjan pilotti, jonka ei alun perin pitänyt eksyä valkokankaille. Lapsiyleisö ja fanipojat nostivat animaation kärkikolmikkoon.

Kiefer Sutherlandin tähdittämä Mirrors menestyi mukavasti äänekkäämpien tapausten vanavedessä. Tavalliset kriitikot luonnollisesti solvasivat veristä kauhuelokuvaa, kauhun päälle ymmärtävien kriitikkojen kutsuessa elokuvaa typeräksi, mutta paikoin viihdyttäväksi.

Kymmenen katsotuimman leffan joukkoon eksyi myös yksi ns. oikea elokuva. Woody Allenin ohjaamaa tragikomediaa Vicky Cristina Barcelona kehaistiin muun muassa kauniiksi ja hyvin näytellyksi. Pääosissa pätevät tuore Oscar-voittaja Javier Bardem, Penélope Cruz ja Scarlett Johansson.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / Viikonlopun tulos / (Kokonaistulos)

1. Tropic Thunder 26,0 milj. $ (37,0 milj. $)
2. Yön Ritari (The Dark Knight) 16,8 milj. $ (441,5 milj. $) - arvostelu
3. Star Wars: The Clone Wars 15,5 milj. $ (15,5 milj. $) - arvostelu
4. Mirrors 11,1 milj. $ (11,1 milj. $)
5. Pineapple Express 10,0 milj. $ (62,9 milj. $)
6. Muumio: Lohikäärmekeisarin Hauta (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor) 8,6 milj. $ (86,6 milj. $) - arvostelu
7. Mamma Mia! 6,5 milj. $ (116,4 milj. $) - arvostelu
8. The Sisterhood of Traveling Pants 2 5,9 milj. $ (32,1 milj. $)
9. Step Brothers 5,0 milj. $ (90,9 milj. $)
10. Vicky Cristina Barcelona 3,7 milj. $ (3,7 milj. $)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jenkkirokkari syyttä... Kauhea traileri Uwe ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova