Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 12: kiitettävän huono maku voisi mennä vielä pidemmälle

11.01.2021 klo 22.00 | Luettu: 1180 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jaksot 5 ja 6:
Miyagi-Do ja King Cobra


Kyllä lähtee. Johnny tuikkaa tuleen halvaantuneen oppilaan, jotta poika liikkuisi. Samaan aikaan LaRusso treenaa lamaannuttavia tekniikoita entisen psykopaattivastustajan kanssa. Kun LaRusso ottaa osumaa, hän valittelee tunnottomuutta aivan kuten käristetty oppilas, joten eikö tämä tarkoita sitä, että oppilasta voidaan vetää turpiin vaikka takaperin ja sitten hän on entistä ehyempi? Ilmeisesti se riittää, että rock-konsertti pistää varpaan väpäjämään. Pääasia on, että kohtaukset tuntuvat kuuluvan samaan fantastiseen farssiin.

Jaksot ovat venymässä kolmen vartin formaattiin, mutta ainakaan viitonen ei lyö tyhjää. LaRusson oppilaista useimmat taistelevat Jalkaklaanin tasolle vajonnutta Cobra Kaita vastaan samalla kun linnaan joutunut toveri ottaa kohtalon käsiinsä arveluttavan cobramaisesti. Se on kauden puoliväli siinä. Regular or menthol?

Kuudes jakso on perustellut valintansa lopussa, kun Cobra Kai julistaa sodan, mutta ehtii jakso kulmiakin nostaa. Viitonen tekee ilkimyksistä entistä ilkeämpiä, joten se tuntuu oudolta, että paha sensei yrittää korvata heidät vieläkin ilkeämmillä tyypeillä kuutosessa. Ilmeisesti sensei tahtoi haastaa oppilaat, mutta eritoten huulipunkkarilla on pari inhimillistävää ilmettä, joten signaali on hetken aikaa se, että superpahikset ovat valtaamassa Cobra Kain - jonka pahikset juuri valtasivat.

Nykymuotoinen Cobra Kai tarvitsee Jalkaklaani-tyyppisen tavoitteen, ja se ajaa asian, kun takaumat selittävät pahan sensein Vietnamin traumat. Toivottavasti ne ja LaRusson muistelut olivat tässä. Ainoa askel taakse jota toivon on se, että The Next Karate Kid Hilary Swank ilmestyy osaksi haaverijuonta, sillä Swank on myös Million Dollar Baby ja ehdotukseni täten alleviivaisi hilpeän mauttomuuden.


Keskiarvo 26 jakson jälkeen:


< Kausi 3 - Jaksot 3 ja 4 --- Kausi 3 - Jaksot 7 ja 8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Venäläiset on voitet... The Equalizer -trail... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova