Renny Harlin kaivaa naftaliinista Komisario Palmun

19.01.2021 klo 14.20 | Luettu: 519 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Komisario Palmu seikkaili alunperin Mika Waltarin salapoliisiromaaneissa. 60-luvulla aiheesta tehtiin neljä elokuvaa, joista eritoten ensimmäinen eli Komisario Palmun erehdys on pesunkestävä klassikko maamme kiintoisilla standardeilla.

Renny Harlin ohjaa uuden elokuvan ja kirjoittaa sen yhdessä Waltarin tyttärenpojan Joel Elstelän kanssa. Pohjana toimii Waltarin julkaisematon käsikirjoitus. Elstelä on teatteriohjaaja ja kirjailija, joka on aiemmin tuonut Palmun teatterin lavalle.

Hollywoodissa ja Kiinassa uraa tehneen Harlinin kotimainen komedia Luokkakokous 3 - sinkkuristeily saapuu teattereihin tänä vuonna, kun korona sallii. Se on koronan ansiota, että Harlin ylipäätään löysi aikaa ohjata kotimaisen komedian, mikä oli hänen haaveensa.

Palmu-elokuvaa Harlin kuvailee vielä tärkeämmäksi projektiksi lehdistötiedotteessa. Hän varttui alkuperäisiä elokuvia ihaillen ja uusi Palmu oli mielessä jo kun hän ohjaajaksi ryhtyi.

Ensi-ilta on tähän tietoon vuonna 2023. Solar Films aikoo tehdä useita elokuvia ja Harlin ohjaa ensimmäisen.

Juonikuvaus:

Komisario Frans J. Palmu palaa valkokankaalle yli puolen vuosisadan jälkeen täysin uudessa kokoillan rikosmysteerissä.

Komisario Palmun apuna legendaarisessa Senaatintorin toimistossa ovat tutut etsivät Kokki ja Virta. Toimiston käyttö jää vähiin, sillä etsivät nähdään kenttätyössä keskellä sodan runtelemaa kaupunkia. Uupumaton aivotyö saattaa Palmua kohti päämääräänsä, mutta sitä ennen hän kohtaa fyysisiä haasteita aina käsirysyjä, tulitaisteluita ja autotakaa-ajoja myöten.

Varakkaan, Saksaan kytkeytyvän kiinteistömiljonäärin murha Kaivopuistossa on vasta alkusoittoa tapahtumille, jotka ravisuttavat kaupunkia Neuvostoliiton pommikoneitakin rajummin. Draamaa, jännitystä, toimintaa ja romantiikkaakin sisältävä tapahtumien ketju vie Palmun yhteiskunnan eri kerrosten labyrinttiin, josta ulospääsy ei ole selvää ennen viimeistä käännettä.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Somekuva hämmentää, ... Voice of Finlandissa... >

Keskustelut (2 viestiä)

Pellekaija-Pum

19.01.2021 klo 19.39 2 tykkää tästä

Sitten ku vielä löytyisi rooliin joku edes puoliksi yhtä karismaattinen esittäjä ku Joel Rinne. Pelottaa, koska Solar Films, että rooliin laitetaan Aku Hirviniemi tai Sami Hedberg.
lainaa
qwertypro

20.01.2021 klo 09.43 2 tykkää tästä

Pellekaija-Pum kirjoitti:
Sitten ku vielä löytyisi rooliin joku edes puoliksi yhtä karismaattinen esittäjä ku Joel Rinne. Pelottaa, koska Solar Films, että rooliin laitetaan Aku Hirviniemi tai Sami Hedberg.

Hedberg tietty rooliin ja hahmoa viedään Clouseaun suuntaan. Ei voi kuin voittaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova