Tuorein sisältö

Loiriplukarilta uusi julkaisu

27.01.2021 klo 11.09 | Luettu: 351 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vesa-Matti Loirin ääntä Loiriplukari-taiteilijanimellään imitoinut Kalle Taivainen nousi yllättäen yleisön ja median lemmikiksi vuonna 2017 jo kulttiklassikoiksi nousseilla kappaleilla Ei voi laittaa verotukseen sekä Tää kesä meni Airistolla. Biisit toivat tuolloin Afrikassa asuneen Taivaisen synnyinmaahansa loppuunmyydyille keikoille, televisioon sekä mainoksiin, ja saaga on jatkunut siitä saakka.

Xysman ja Magenta Skycoden riveistä tuttu mies tekee jälleen paluun levyttävän taiteilijan rooliin, sillä Svart Records julkaisee tammikuun lopussa Loiriplukarin levyn "Kiitos & 3".

"Pian julkaistavalta vinyyliltä löytyy Loiriplukarin ensimmäinen ja kolmas albumi, molemmat siis saa samassa paketissa. Kokonaisuuden A-puolella on aiemmin CD:nä ja digitaalisesti julkaistu Kiitos (Karhuvaltio, 2017). Tästä levystä Loiriplukarin tarina aikanaan alkoi. B-puolelta – nimeltään 3 - löytyy kokonaan uutta ja ennen julkaisematonta materiaalia".

Loiriplukari-uransa alkutaipaleella Taivainen asui perheineen Mosambikissa ja monen levyltä löytyvän kappaleen pohjanauhoitukset onkin äänitetty paikallisessa Bom Dia -studiossa. Loput äänitykset on tehty Minibar-nimisessä baarissa (Eerikinkatu 17, Helsinki), jota artisti itse pyörittää. Nyt julkaistavalta levyltä voi kuulla paikoitellen asiakkaiden puheensorinaa, koska nauhoituksia tehtiin myös baarin aukioloaikoina ja tupa saattoi olla täynnä ihmisiä.

Levyltä löytyy kahden levyn lisäksi saateteksti, joka valottaa Loiriplukarin matkaa Mosanbikista Eerikinkadulle.

"Tämä kolmas levy on ollut selkeästi rakkain ja tärkeä projekti. Välillä on joutunut todella miettimään mitä sanoo ja samalla olla miettimättä, koska kokonaisuus saattaa mennä pilalle. Onneksi on ollut aikaa, inspiroiva ympäristö sekä lahjakkaat ihmiset ympärillä. Ilman niitä ideat olisivat vain ohimeneviä ajatuksia siinä virrassa, missä pitäisi aina muistaa pysähtyä kuuntelemaan ja tarkkailemaan ympäristöä, koska sieltä tulee vastaan vastaus."

Levyjulkaisukonsertti järjestetään olosuhteista riippuen verkkomaailmassa eli 6.2.2021 Loiriplukari & Kaverit heittävät klo 20.00 streamaus-keikan.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Etiopialaiset sukuju... Superkauppiaat maali... >

Keskustelut (1 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.01.2021 klo 12.35

Jotenkin Loiriplukari on alusta asti vedonnut enemmän kuin oletin. Tai ehkä pitäisi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova