Tuorein sisältö

Black Sabbathin Heaven and hell -viisusta arkistojen aarteena aikaisemmin kuulematon demoversio

29.01.2021 klo 13.30 | Luettu: 839 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Black Sabbath julkaisi 9. studioalbuminsa "Heaven and Hell" huhtikuussa 1980.

Ronnie James Dion lauluvastuussa Heaven and Hell -albumin demovaiheessa bassoa soitti kosketinsoittaja Geogg Nicholls. Geezer Butlerilla oli tuolloin henkilökohtaisia ongelmia.

Juuri Nichollsin ansiosta, tai paremminkin hänen poikapuolensa ja perikuntansa toiminnan johdosta Black Sabbath -faneilla on mahdollisuus kuulla aikaisemmin pimennossa ollut demoversio albumin nimikappaleesta.

Nichollsin jälkeenjääneistä (tuhansista) nauhoista löytyi C-kasetti, jossa luki "ON & ON HEAVEN & HELL ORIGINAL VERSION GEOFF PLAYING BASS". Kasetin A-puolelta löytyi lisää kirjoitusta, "Lady Evil" oli vedetty yli kynällä. Kasetin B-puolella oli siis "On + On Heaven and Hell".

Onko kyseessä viisun alkuperäinen nimi? Kasetilla ei missään lukenut taikasanaa Black Sabbath. Nauha on ajoitettu heinäkuulle 1979.

Nicholls kertoi aikoinaan haastattelussa Heaven and Hell -biisin bassokuvion olleen hänen improvisaation tulosta. Ei siis Geezer Butlerin, bändin vakituisen basistin. Nicholls ei kuitenkaan koskaan saanut virallisesti merkintää biisin tekijätietoihin.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Extreme Duudsonit Ma... Flow Festivalin tied... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova